Wonderen ontstaan als je jouw kracht inzet

Wonderen ontstaan als je jouw kracht inzet

De kracht van Potter

Ik heb echt genoten van alle films van Harry Potter. In zo’n wereld wil je leven. Tenminste ikke wel… De kracht van de film en de boeken is dat we meegezogen worden in wat we maar kunnen bedenken. Het sprookje dat Harry Potter heet.

Ik vond de krant die spreekt en brieven die je een oplawaai verkopen of gelijk confetti worden nadat je ze hebt gelezen, GEwelDIG! Ik houd van wonderen. De meeste mensen volgens mij wel. Het nadeel is dat we zo vaak bedrogen zijn dat we niet meer durven te geloven in wonderen.

Harry niet. Die gelooft in zichzelf. Dat is al een wonder op zich in deze wereld. Maar Harry leeft in de film in een andere wereld dan wij. Dat maakt niet uit. Ook in Harry’s wereld blijkt het handig om in jezelf te geloven. Dus Harry gelooft in zichzelf. Hij kiest dan ook daadwerkelijk zijn eigen pad. Dit eigen pad is heel belangrijk.

Wil jij graag een wonder laten geschieden dan dien je dit dicht bij huis te zoeken. Eerder dichter dan verder.

Ik kan me dan ook altijd ergeren aan yuppies die weer een nieuwe meditatie, goeroe, land van… hebben ontdekt. Ze bezoeken wijzen in een ander land. Doen een spiritueel tripje en vervallen vervolgens, als ze weer in de bewoonde wereld zijn in hun oude ritme. De kracht van Potter lijken ze te hebben gevonden maar is al gauw weer zoek. De kracht van Potter is de ervaring aan gaan. Deze uitdiepen, d.w.z. ondergaan en toepassen.

Alle andere dingen zijn niet.

Je kunt honderd wijzen bezoeken die je misschien wel honderd verschillende dingen zeggen. Als je er niet eentje integreert in jouw zijn, in jouw leven dan kun je ze beter niet opzoeken.

Je kunt honderd keer je yoga matje waar dan ook ter wereld uitrollen… als je yoga en het principe van geestverruiming in je dagelijkse leven ver achter je laat dan heeft die honderd maal geen zin.

Het is net als sporten. Je gaat 3 keer per week naar de gym. Je staat daar te zweten, te ploegen en als je naar huis gaat dan eet je eerst een patat met veeeel mayo, en een frikandel die je van de ketchup en mayo niet meer kunt zien. Oh ja, en als toetje het grootste ijsje met sprinkels en choco-saus. Want je hebt het verdiend na al je geploeter.

Ik begrijp het allemaal niet zo. Ik ben niet van het sporten, nooit geweest, ga dat ook nooit worden. Ik ben ook niet van altijd friet met mayo. Ik lust het wel hoor… maar ik wil meestal toch echt wat anders op m’n bord. Niet te vergeten het streeft het doel voorbij!

Wil je dus een wonder laten geschieden net als Potter dan dien je de kracht in jezelf te vinden en dit toe te passen, eigen te maken, te oefenen >>> kortom doen >>> ALTIJD.

Natuurlijk begin je eerst voorzichtig. Je neemt wat eerste stapjes en dan spring je in het diepe. Als je dan komt bovendrijven, dan kom je eindelijk daar waar je wezen moet. Maar je wordt niet krachtig door af en toe een beetje wat te doen. Het gaat niet om de ontdekkingsreis. Het gaat ook niet om de reis naar de ontdekkingsreis… het gaat niet om die wijzen en al helemaal niet om wat die zeggen. Het gaat om jou!

Dat is wat Harry cool maakt. Dat is wat je dient te leren om zo krachtig te zijn. Wat wil jij? Wil jij je eigen persoon zijn? Wil je graag je eigen cool zijn? Jouw eigen smaak? Jouw identiteit vinden en uitdragen? Kortom de echte JIJ? Dat kan.

Oh ja, even een Nederlands tintje: Dat kost niks. Gewoon zero, nul. Tijd, moeite en moed dat kost het wel.

Om jouw kracht te ontdekken dien je te weten wie jij bent. Wat jij wil. Waar wordt je blij van? Echt blij? Dus niet patat mayo blij… Maar blij waarbij er als vanzelf een glimlach op jouw gezicht verschijnt. Zo’n glimlach heb je alleen als je dit doet. Heb je in de gaten dat dat jouw kracht is?

Weet je niet wat jouw kracht is? Dan is het een goede graadmeter waarmee je jouw kracht kunt vinden.

Als je jouw kracht weet dan straal je dit ook uit. Alles wat jou helpt om jouw kracht uit te voeren zal tot je komen. Misschien niet meteen maar je zal merken dat er toevalligheden zomaar op jouw pad komen. Deze toevalligheid is een wonder op zich. Net als het weten van jouw kracht. Daardoor voel je je ook wonderlijk.

Dit is de start van bewustwording. Van spiritualiteit. Het zorgt dat jij synchroon loopt met dat wat je hier komt doen. Het zorgt voor een tevreden gevoel. Het zorgt voor gelukzaligheid.

Maar Harry doet meer dan alleen z’n eigen pad lopen zul je zeggen. Dat klopt, we zijn er nog niet…Waarom heb je kracht nodig voor magie?

Om te slagen in je magie.

Heel simpel gezegd: Als je iets wenst en je zegt bijvoorbeeld heel flauw, zachtjes en twijfelachtig (want je bezit geen kracht): “Ik wil, euh, toch denk ik, euh wel, euh, graag in dat huis wonen.” Of je zegt heel krachtig en met een luide stem: “Ik woon in dat huis.” Wat zal het meeste aandacht krijgen denk je? Wat maakt het meeste indruk?

Ik denk de tweede. Deze geeft namelijk de juiste trilling (dat is energie) mee waardoor je al met 2=0 voorstaat. De juiste trilling versterk je dan met alles wat je nodig hebt en weet. Dat heet magie.

Dat is wat Harry doet. Dat is wat jij kunt doen. Je maakt jouw eigen wonder. Dit begint bij jouw kracht opbouwen. Dat haal je uit jezelf door echt blij te zijn.

Alle dingen zoals een kaarsen, kruiden, engelen, planeten, de maan, vuur, etc. zijn om jouw kracht te versterken. Maar gaan je niet helpen als jij je kracht niet opbouwt.

Hier is een rijtje wat je verder helpt:

Uitgangspunt bij spiritualiteit ben JIJ. Vaak mediteren om tot jezelf te komen doet wonderen voor je kracht.

Doe dingen die je vervullen van blijdschap.

Doe zo veel en zo vaak mogelijk dingen die bij jou horen en die passen als een jas.

Leer te focussen. Geheel je aandacht houden bij dat wat je wenst. 

Wens dingen die je echt nodig hebt. (dus niet de egocentrische dingetjes die je wil hebben om jouw ego te strelen)

Geloof dat jij uniek bent en een wonder naar je toe kunt halen. Simpel door het te vragen.

Leer te affirmeren. Weet je niet hoe? Google of leer dit (en alle andere dingen die je nodig hebt om krachtig te zijn en wonderen te verrichten) affirmeren kun je leren.

 

Ik wens je jouw eigen …….-kracht (vul je naam in of je moet Harry heten dan wens ik je jouw eigen Harry-kracht😊).

Groet Karin

Tip: Om je eigen wonderen te maken en krachtige stappen te nemen schreef ik het e-book: De droom van je leven. Bestel 'm hier

 

Terug naar blog