levensdoel/levenspad

Wat is mijn levensdoel?

De droom van je leven>> bestel het e-book Zo eerst maar reclame (dan hebben we dat maar gehad)>>>als je moeite hebt je levensdoel te vinden dan helpt dit boek je verder in de vorm van de droom van je leven.

 

Je levensdoel, je levenspad vinden. Het is een moeilijk iets. Zeker als je op zoek gaat. Dan lijkt het helemaal onvindbaar…

Als je al iemand vind die je een antwoord geeft dan koop je daar meestal niet veel voor.

Je krijgt antwoorden als:

*Kijk eens diep in jezelf daar weet je het. En dat is ook zo. Maar vaak als je iets ontzettend graag wil gaat alles op slot. Dan kun je leuk in jezelf gaan zitten zoeken maar vinden doe je het niet.

*Of je hebt ook anderen die je vertellen dat je je daar niet druk om hoeft te maken. Maar als je je ergens druk om maakt waarbij een ander je vertelt dat je dat niet moet doen… Heeft dat je ooit al geholpen?

*Er zijn vele manieren om achter je levensdoel te komen én dus net zoveel manieren die niet bij je passen. Maar gelukkig zijn er ook stappen die je kunt zetten om in ieder geval dichterbij je doel te komen. We gaan er naar kijken.

Doe meteen de gratis droomquiz.

Wat dien je te doen om je levensdoel te vinden?

1 Denken is niet de maatstaf, maar voelen.

Schakel je denken wat meer uit. Vaak denken we teveel na, we denken dat iets bij ons past en schakelen ons gevoel uit. Als je iets niet moet doen dan is het je gevoel uitschakelen. Oefen hierop door bijvoorbeeld te mediteren. Als je je ergens op richt dan is het gemakkelijker om dat wat je wil vast te houden. Dat zou voor jou mediteren kunnen zijn.

2 Ga eerst voelen, en daarna uitdenken.

Probeer dus eerder te voelen dan te denken. Denken is nodig maar dan in een later stadium. Bijvoorbeeld als je helder jouw levensdoel voor ogen hebt dan kun je in samenwerking met je gevoel uitdenken hoe je dit verder ontwikkelt.

3 Wat voel je echt? Waar wordt je blij van? Let op het echte.

Voel wat je echt wil. Wat maakt je gelukkig? Waar wordt je in en in blij van? Dat is waarschijnlijk je levensdoel.

Veel van de antwoorden die cursisten mij voorheen gaven op deze vragen: Ach ja, in de Efteling ben ik gelukkig, als ik op vakantie ben dan ben ik gelukkig. Sorry hoor! Daar gaat deze vraag niet over.

Ik leg het uit: Ik wordt heel blij om dit hier allemaal neer te pennen. Het vervult me letterlijk met blijdschap. Vind ik het wel eens stom? Ja, meestal als ik geen tijd meer over heb, of als er iets tussendoor komt waardoor ik niet het beste uit mezelf kan halen om hier uit te leggen wat de kern van mijn stuk is. Ik wil graag dat je begrijpt wat ik bedoel, zodat jij verder komt op je spirituele, magische pad. Daar wordt ik intens blij van. Waarvan? Dat ik op de juiste manier de boodschap kan overbrengen.

Ik vind het óók fijn als ik ergens ben waar ik verwend wordt. Dus cocktails zippend aan een strand met een briesje. Of een hele middag shoppen en heerlijk lunchen. Of naar het theater gaan. Dat maakt me allemaal gelukkig! Maar is niet mijn levensdoel! Dit zijn meer verzetjes.

Schrijven en uitleggen zou een levensdoel van me kunnen zijn.

Zijn al die andere dingen dan niet nodig? Tuurlijk wel! Als je graag naar de Efteling gaat of iets onderneemt en daar happy van wordt dan is dat een goed idee om zo nu en dan te doen. Jezelf verwennen is goed voor je. Je wordt er immers blij van. Blijdschap trekt blijdschap aan. Maar dit zijn meer verzetjes. Vluchtige blijdschap.

Je levensdoel vind je door dat te volgen wat je helemaal van binnen wil. Door puur te kijken waar jij blij van wordt. Waar je zin in hebt. Waar je het nut van inziet. Waar je gepassioneerd van raakt.

 

4 Mediteer

Mediteer: gewoon om rustig te worden. Maar ook door je vraag te stellen. Vaak lukt het in een ontspannen toestand om het contact met je hogere zelf te maken. ( je hogere zelf is het zielendeel van jou dat in de bron achterbleef). Door stil te worden en je vraag te stellen kun je contact maken. Je kunt het antwoord ook beter opvangen als je stil bent.

Rustig in en uitademen. Dat is waar je je op richt. Alle gedachten die langskomen laat je gaan. Je richt je uitsluitend op je ademhaling. Lukt het je? Stel dan je vraag aan je hogere zelf. Dan weer richten op je ademhaling. Krijg je antwoord? Dat is mooi! Lukt het niet in één keer? Blijven proberen en oefenen is een goede remedie.

 

5 Wat dacht je als kind hoe jouw leven eruit zou zien?

Ga terug naar wat je vroeger wou. Herinner je een serieuze toekomstvisie. Dus niet ik vond mijn juf zo leuk en zo heb ik jaren gedacht dat ik voor de klas wou staan. Of ik wilde brandweerman worden net als ieder jongetje. Maar heb je enig idee wat je vroeger wilde? Zijn het meerdere dingen? Of is het maar één dingetje?

Bijna iedereen weet wat hij/zij als kind (meestal als een ouder kind) echt wilde. Meestal zit er dan nog niet echt een beroep aan vast maar meer een gevoel. Dus wat vond je vroeger leuk om te doen?

Zou dat te maken kunnen hebben met jouw levensdoel?

Ik vond het vroeger leuk om dingen te creëren, te knutselen, m’n fantasie de vrije loop te laten en van alles te bedenken. Bakken vond ik leuk en dan vooral tussendoor snoepen en koken was ook een hobby van me. Vooral als ik zomaar wat bij elkaar gooide en er toch iets lekkers verscheen. Ik draaide al heel vroeg glaasje (dat wat overal afgeraden werd en wordt) en ik voelde geesten. Als er op school een opstel moest worden gemaakt dan had ik ‘m in mijn hoofd diezelfde dag af.

Hoe dacht jij dat jouw leven eruit zou zien? Heb je stappen hierin gezet? Want eerlijk is eerlijk: als je jouw levensdoel wil vinden dan wil je dit ook leven, niet? Vaak is dat niet gemakkelijk. Juist omdat de wereld op dit moment uitgaat van andere dingen.

Schrijf op waar je als kind voor naar huis rende als school uit was. Waar je helemaal enthousiast over was? Schrijf alles op. Ook de verzetjes. Soms haal je door combinaties te maken van alles wat je hebt opgeschreven juist jouw levensdoel hier uit.

 

6 Ruim emotionele blokkades op.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar kijk eens hier: mudras of boek een engelenhealing Dit zou kunnen helpen. Maar let wel: Heb je een dokter nodig? Soms zijn emotionele blokkades heftige trauma’s. Een trauma is niet iets wat je kunt oplossen door een mudra te doen. Therapie is nodig om dit op te lossen.

Het spreekt voor zich dat een emotionele blokkade kan zorgen dat je jouw levensdoel en pad niet bereikt. Dat hoeft niet zo te zijn, maar het is vaak wel een hinderlijk obstakel op je weg. Chakra therapie, bach bloesems, mediteren, mudra, etc. kan je helpen om voorbij jouw emotionele ballast te komen.

Let op schakel op tijd een arts in als je er niet aan uit komt. De adviezen en tips die ik schrijf vervangen nooit het advies van een arts.

 

7 Je levensdoel hoeft niet je werk te zijn.

Ik ken zoveel mensen die in hun missie opgaan. Ze worden er zielsgelukkig van. En verdienen er geen ene cent mee (waarmee ik niet wil zeggen dat dat niet kan). We hoeven niet allemaal moeder Theresa te zijn… maar wat dacht je van mensen die vrijwilligerswerk doen voor kinderen? Clubjes voor sport en spel, opvang voor kinderen, helpen op school. Of voor ouderen koffie schenken, milieu aanpakken, groenstroken maken, activiteiten voor de wijk ontplooien, armoedebestrijding hoog in het vaandel hebben, etc.

Ik ken meer voetbaltrainers die vrijwillig ieder weekend op het veld staan dan betaalde. De vrijwilligers hebben een partij passie voor wat ze doen!

Ik ken meer mensen die iedere week vrijwillig een koffie uurtje/praatje hebben en daar helemaal gelukkig van worden en daar nooit voor betaald hebben gekregen.

Het gaat echt om de passie die je hebt voor wat je doet. Niet hoeveel stuivers je er mee verdiend. Je ziet de waarde van en voegt waarde toe. De waarde die je toevoegt is persoonlijk, heeft niks te maken met je verdienste. Het komt uit je tenen. Het maakt de jij wie je bent. Je doet het omdat je van binnen roept: “Ja, dat wil ik. Ik moet!”

 

8 Je levensdoel kan veranderen in de loop der tijd. Maar een rode draad is er meestal wel.

Ik heb alles wel zo’n beetje in mijn leven uitgeprobeerd. Ik vond het allemaal leuk. Maar ik kwam erachter dat “je levensdoel” ook wel kan veranderen. Iets dient ook bij je leeftijd te passen. Of beter gezegd bij je levensfase.

Toen ik een jaar of 20 was wist ik het zeker. Ik wilde graag iets doen in de bloemen. Ik ben creatief, vind het leuk om te kletsen met klanten en ik wilde graag bezig zijn. Toen ik (wat later) kinderen kreeg en ik een tarotcursus volgde veranderde mijn uitzicht. Waardoor mijn inzicht. En mijn toekomst.

Weer wat later gaf ik les in spiritualiteit, hielp ik anderen die het nodig hadden vrijwillig in een stichting en had ik een tuin waarin vrijwilligers konden tuinieren.

Op dit moment schrijf ik vooral veel blogs, cursussen, boeken en de magische inspiratiemail (kijk hier verder) . Daaruit vloeide dat ik mijn bedrijf opnieuw heb ingericht. Ik maak het meer op maat. Zowel voor jou als voor mij. Dit is geen verkooppraatje! Maar vooral om je te laten meekijken met hoe iets kan verlopen.

Voor mij is de rode draad in mijn leven: planten, schrijven, creatief zijn, iets nuttigs doen voor anderen en spiritualiteit. Hier word ik gelukkig van. Hier zou ik mijn levensdoel uit kunnen halen.

Hoe is dat voor jou? Schrijf eens op wat bij jou iedere keer terugkeert. Wat er nodig is om blij en gelukkig door het leven te gaan? Op dit moment:……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...................................................................................................................................................................................

 

9 Eerlijk zijn

Ben eerlijk over en naar jezelf. Bedenk wat je wil, wat je kan, waar je talent voor hebt. Zie ook wat je moeilijk vindt. Richt je daar op en kijk wat je kunt doen om dat te verbeteren. Laat het niet het punt zijn waar je zomaar zonder meer op blijft hangen.

Ik wens je superveel succes! Maar vooral veel passie. 

Karin

 

Terug naar blog