Wat doe je het best tijdens volle maan?

Volle maanstappen

Tijdens volle maan voel je de kracht van de maan heel sterk.

Volle maan brengt veel kracht. Terwijl ik dit schrijf duurt het nog even eer dat het volle maan is. Maar het geeft je zo de tijd om je goed voor te bereiden. Toen ik al deze dingetjes leerde was ik vaak te laat. Juist omdat het niet in mijn geheugen zat. Maar; maar een klein beetje. Dus was ik steevast te laat. Of ik diende terwijl er een fase aanbrak dan nog te gaan zoeken wat ik ook alweer moest doen. Ik kan je zeggen dat is erg onhandig. Het leerde me wel om steeds beter op te letten. Lees hieronder de volle maanstappen.

Handig om te weten wanneer het volle maan is. In 2023 is het op de volgende dagen volle maan:

7 januari/5 februari/7 maart/6 april/5 mei/ 4 juni/3 juli/1 augustus/31 augustus/29 september/28 oktober/27 november/27 december

Tijdens de volle maan merk je de kracht van de maan heel goed. De maan gaat met name over emoties, gevoelens, schaduwkant van jezelf, loslaten, en kracht opdoen.

Heb je de blog over de nieuwe maan al gelezen? Daar sluit deze blog op aan. Lees NU de blog de nieuwe maan.

Start met de voorbereiding van de maanstappen een paar dagen voordat het volle maan is. Voer de maanstap(pen) uit tijdens de volle maanstand. Je kan gebruik maken van de volle maanenergie t/m 3 dagen na de eigenlijke volle maanstand.

 

Welke maanstappen nemen we bij volle maan?

 

1)Mediteren

Als de volle maanfase er is kun je goed mediteren. Door de rust van de meditatie kun je de kracht van de volle maan goed opnemen. 

2)Maanbad

Om op te laden kun je buiten gaan zitten in het volle maneschijnsel. Je merkt dat je daarna krachtiger bent. Zo’n maanbad kun je natuurlijk ook in het maneschijnsel doen (het liefst voor een raam waarbij het maneschijnsel naar binnen valt).

3)Wensen

Heb je wensen geplaatst tijdens nieuwe maan? Dan zou je rond volle maan de eerste tekenen kunnen waarnemen dat je wens waarheid wordt.

4)Puntjes op de i

Als wensen die je eerder plaatste nog wat extra nodig hebben, besteed dan tijdens de volle maan fase nog wat extra aandacht aan je wens. Bekijk wat er nodig is:

-Actie ondernemen is een goede volle maanstap.

-Heel vaak helpt het om nu door te pakken bij dat wat je eerder startte.

5) Niet gelukt?

Heb je nog geen teken van dat wat je eerder wenste? Laat het dan los. Kijk wat er mis ging en plaats een eventueel hernieuwde wens tijdens de volgende nieuwe maanfase. Pas aan waar nodig.

6) Emoties

Merk je dat er veel emoties tijdens de volle maanfase bij je omhoog komen? Onderzoek ze en laat ze daarna gaan. Let op: niet opkroppen hoor! Dat is namelijk nooit goed. Gewoon uithuilen, een plaatsje geven en je opladen met de volle maan energie. Zo kun je daarna weer verder. De kracht van de volle maan brengt juist rond deze tijd allerlei soorten van zaken omhoog. Ben dankbaar dat je weer herinnerd wordt aan deze dingen zodat je het kunt los laten.

 

7)Vergeven

Vergeef jezelf (en anderen) voor dat wat fout ging, mislukte of meer van dit soort dingen.

Doordat de maan op z’n krachtigst is nu, helpt het om eens goed na te gaan wat er allemaal mis ging. Zeg duidelijk tijdens de volle maan wie je vergeeft. Ongeveer zo: Ik …..( je naam) vergeef mezelf voor………..(wat plaatsvond en het aandeel……... Van mij) en ik vergeef ook………..(naam) die hierbij betrokken was………… eventueel hoe of wat:………………… Ik laat het gebeurde NU helemaal gaan.

-Vergeven doe je het best per item, persoon en gebeurtenis.

-Vergeven lukt alleen als je echt kan vergeven (kijk dus ook bij punt 6 en  hierboven bij punt 7)>>> doe jezelf alsjeblieft niet iets aan door te vergeven terwijl je dat eigenlijk nog niet kunt/wil.

-Laad daarna op in het volle maanlicht en voel hoe de energie bij je binnenstroomt.

8) Dipje

Velen worden onrustig en krijgen een echte dip tijdens volle maan. Het klinkt een beetje gek maar ga lekker naar buiten en maak een stevige wandeling. Dit helpt ook als je slecht slaapt tijdens volle maan. Probeer in ieder geval actief iets te gaan doen. Het helpt om je onrust te bestrijden.

9)Alles wat tegenzit afhandelen

Maak een lijstje van alle emoties zoals: angsten, blokkades, zorgen, pijn, twijfel e.d. waar je vanaf wil. Sta stil bij datgene wat je niet meer wenst. Scheur dan het lijstje resoluut door. Zeg hardop: “Ik laat NU…. (vul je negatieve emotie in) gaan.” (X3) Doe dit per emotie.

*Maak daarna de ruimte waar je bent, schoon door wierrook te branden.

*Maak een lijst met positieve affirmaties: Ik ben…. (bijvoorbeeld: vrij, krachtig, gezond)

Zie ook de blog affirmeren kun je leren: verder lezen

*Zeg je positieve affirmatie hardop.

*Zeg hier achteraan: “Zo zal het zijn. Dank je wel”

*Laat het daarna los én vertrouw erop dat het goed is.

10) kristallen

Je kunt nu je stenen/kristallen buiten leggen om op te laden. Lukt dat buiten niet leg ze dan in de vensterbank. Bij voorkeur op een plaats waar de maan schijnt. 

11) Vrede meditatie

In de blog overhitting+liefde+vrede-meditatie ( 't kon niet langer...) heb ik een krachtige meditatie opgenomen die ik iedere volle maan uitvoer. Juist omdat de volle maan een super powervol markeringspunt is. De meditaite is voor iedereen toegankelijk en gemakkelijk te onthouden. Doe je mee?? Oh ja, het kost niks, natuurlijk, he! Vrede meditatie NU LEZEN

12)Dromen

Niet alleen onrustig slapen behoort tot de mogelijkheden ☹ Maar nare dromen ook. Ik schrijf dit soort dromen meestal op. Een paar dagen later bekijk ik de dromen die me op de één of andere manier opvallen. Om ze te duiden zoek ik ze op. Of ik laat het bezinken en stel mijn vraag over de droom aan het universum. Voor meer over het universum: meteen bekijken

13) Intuïtie

Ook zo’n aparte volle maanstap: Je intuïtie neemt toe. Leer te hartedenken (meer lezen) en te luisteren naar wat jouw innerlijk je brengt. Zo zal je jouw intuïtie beter kunnen volgen als het zich zo krachtig aandient tijdens volle maan.

 

Vergeet niet om dankbaar te zijn voor alles wat erom je heen gebeurt. Kijk met verwondering om je heen en voel eens hoe krachtig de natuur en het universum, je uitnodigt om deel te nemen. Je wordt vanzelf stil, in dankbaarheid. De wereld gaat niet alleen voor je open, hij ligt aan je voeten. 

Bestel de gratis droomquiz en kijk waar jij staat tot het verwezenlijken van je dromen.

Lieve dankbare maangroet,

Karin

Terug naar blog