Vergeven, transformeren e.d. met de volle maanmeditatie.

Volle maanmeditatie

De maan is vol en heeft veel kracht

Tijdens volle maan voelen de meesten zich niet helemaal geweldig. Ze voelen zich chaotisch en slapen bijvoorbeeld slecht. De beste remedie is om actief te zijn. Een goede wandeling door het bos doet wonderen.

De maan gaat vooral over gevoelens, emoties, onze schaduwkanten en vrouwelijkheid. Bij dit laatste woord haken mannen meestal af… Dat is jammer. Want in ieder mens zit zowel een vrouwelijke kant en een mannelijke kant. Je hebt beiden nodig in het leven. Mannen worden nog steeds opgevoed met het idee: Een man mag niet huilen. Vrouwen worden nog steeds opgevoed dat ze lief en zorgzaam dienen te zijn. Nu is dit schandalig, maar ook iets wat de maatschappij oproept. Het zit in ons systeem. Het is zo verweven met alles wat we dagelijks doen dat het ook weer niet uit te sluiten is. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gewoon verschillen tussen mannen en vrouwen. De verschillen werken het stereotype dan weer in de hand. Tegen de mannen zou ik op dit punt willen zeggen: Vrouwelijk wordt zeker bij dat waar de maan over gaat zo omschreven als zijnde meer in touch met je gevoelens. Sterker vertrouwend op intuïtie.>> over stereotype gesproken… Haak alsjeblieft niet af vanwege het woord vrouwelijkheid. Maar doe er je voordeel mee. (in mijn tijd was dat echt wel anders)>> pff… ik voel me oud!)) Tegenwoordig mag je op je intuïtie vertrouwen, je mag huilen, je mag in touch met je gevoel leven.

We dwalen af.                                                               

De volle maan helpt je om iets te transformeren. Dus heb je bijvoorbeeld een nare situatie die je anders zou willen zien? Of voel je je niet happy om welke reden dan ook? Voel je je niet jezelf? Heb je kracht nodig? Dien je iets te vergeven? Jezelf en/of een ander? Dan helpt de volle maan je verder.>>> Schrijf dat wat je wil transformeren in de paar dagen voor de volle maan op.

Bij transformeren moet je denken aan de rups die een vlinder wordt. Van het een wordt het (totaal) iets anders. Je wil bijvoorbeeld een ruzie transformeren dan wil je dat het weer goed is.                          Transformeer en leef je droom

Uit het tijdens punt 4 en 5. Wil je gewoon extra maankracht en een extra energie-boost? Dat kan natuurlijk ook. Laat punten 4/5/7 dan achterwege.

De volle maan geeft heeeeeel veeeel KRACHT.

 

 

Volle maanmeditatie

 

1 Je zit in het maneschijnsel. Je voelt dat de maan vandaag geheel vol en krachtig is.

2 De kracht van de maan bereikt ook jou.

3 Zuivere stralen. Voel ze. Neem ze in je op.

4 Geef dat wat je wil transformeren (dus bijvoorbeeld een nare situatie) nu mee aan de maan. Vraag om hulp bij het oplossen naar het goede.

5 Vergeef dat wat plaatsvond. Vergeven is altijd goed. Vergeef ook altijd jezelf> Je was er namelijk ook bij.

6 Je wordt herinnerd aan wie je bent. Dus wie je echt bent helemaal tot in je kern.

7 Je gaat de maan inademen. Dat doe je zo: Je richt je op de kracht van de maan. Je voelt de maankracht binnenstromen bij iedere inademing. Je bedenkt dat bij iedere uitademing je alle narigheid transformeert en vergeeft.

8 Bij iedere inademing haal je de maankracht binnen.

9 Zo blijf je een tijdje zitten. In en uitademen.

10 Vertrouw erop dat de maan de rest doet.

11 Je stopt als je voelt dat het genoeg is.

12 Zeg: “Dank je wel,” tegen de maan.

13 Kom weer terug in het hier en nu.. Stamp met je voeten op de grond.

 

Nog even dit: Om te transformeren is het nodig dat je echt vooraf bezig bent met wat je wil transformeren. Heb je bijvoorbeeld ruzie en wil je dit keren naar het goede? Bedenk dan eerst hoe het zo gekomen is. Schrijf het op. Spreek bij de volle maanmeditatie uit dat je het goed opgelost wenst.

Vergeef jezelf en de ander. Heel belangrijk is ook om jezelf te vergeven. Meestal vergeeft men wel de ander, want eenmaal besloten dat je dit wil dan lukt dat wel. Maar vergeet niet om jezelf te vergeven. Want ook jij was op de een of andere manier betrokken bij de situatie. Je wil dit toch niet nog een keer ervaren? Dan is jezelf vergeven, als je eraan toe bent het beste advies. Hierdoor transformeer je dat wat plaatsvond.

>>Je gaat de komende dagen merken dat je je lichter voelt (zonder de narigheid).

>>Je merkt ook dat je beter in balans bent.

>> Je zult je krachtig voelen.

>> Je bent opgeladen, je hebt een energieboost gekregen.

>> Lees deze blog daarin schrijf ik onder andere over liefde en sluit af met een vredemeditatie die ik iedere volle maan samen met duizenden anderen uitvoer. Join us

 

Happy volle maan dag,

Groet Karin

p.s, Tijdens de droomdag werken we met de maan. Meteen kijken

 

Meld je aan voor een tarotconsult Ja, dat wil ik >>(dit kan ook via Whats-app beeldbellen)

 

Iedere week schrijf ik een nieuwsbrief: de Magische Inspiratiemail. Ik deel mijn beste praktische tips voor een rijk spiritueel en magisch leven. De tips uit de gratis magische inspiratiemail deel ik uitsluitend daar. I

Aanmelden magische inspiratie? Ja, dat wil ik!

Terug naar blog