Liefde en vrede meditatie

Oververhitting en liefde plus als bonus: Een vrede-meditatie

Oververhitting en liefde plus vrede-meditatie

Valt het jou ook op dat met de opwarming van de aarde de mensen om je heen steeds feller worden?

Nou, was ik vroeger ook best een pittige tante, en zoals het hoort wat meer mellow geworden in de loop der jaren. Tenminste dat denk ik toch. Maar daar gaan we het toch maar niet over hebben.

Wat me opvalt is dat er steeds meer leiders opstaan die haat zaaien. Dat er steeds vaker mensen zijn die denken dat ze alles mogen. Dat steeds vaker groepen mensen zijn die zomaar iemand volgen. Ik bedoel niet op social media maar mensen die een groep, een leider of iemand anders volgen met een mening en dan vervolgens deze mening uitdragen. Soms zonder te weten wat die mening nu precies inhoudt zowel van de mening drager als bij degene die de mening overneemt en mee uitdraagt. Ik vind het ook zo opvallend dat mensen niet meer tegen hun verlies kunnen. Ik begrijp goed dat je niet wil dat jouw veiligheid of je eerste basisbehoeften worden aangetast. Je moet me niet verkeerd begrijpen: Ik heb al een paar keer alles verloren wat ik ooit had en dat is zeker niet leuk en voor niemand een aanrader. Het valt me gewoon op dat mensen zo strijdbaar zijn, niet opgeven omdat hun wil wet is.... het staat zover af van universele onvoorwaardelijke liefde

Ik ben altijd een groot voorstander van leven en laten leven. Maar dat is wat er vaak zo mis gaat.

Ik vind dat iedereen zijn eigen mening mag hebben. Maar ook hier gaat het zo mis.

Ik houd van vrede, van warmte en gezelligheid. Dat zorgt dat ik iedere dag met veel plezier m’n bed uitkom maar…:

“Ik wordt niet goed van het nieuws en journaal!”

Het lijkt er op dat een ieder alleen maar voor zichzelf strijd. Niet voor de wereld. Nou ja, dat wil een ieder vast wel doen maar eerst voor jezelf.

Ben jij nou ook al die leiders, mening dragers en oproer zat? Heb jij ook genoeg van weer een schandaal? Weer een angstzaaier? Zou je wat willen doen tegen het geweld? Ben jij voor de wereld?

Dan stel ik het volgende voor:

Snelle oplossing om iets te doen.

 

Iedere keer als jij iets of iemand ziet, hoort of wat dan ook> wat niet gebaseerd is op liefde stuur je deze in gedachte liefde.

Zie je ergens dat iemand iets doet waarvan je denkt die kan wel een beetje liefde gebruiken: Stuur dan liefde in gedachte.

Zie je een situatie bijvoorbeeld in het milieu, of iets anders wat liefde kan gebruiken: Stuur het in gedachte liefde.

Ben jij het zat om meegesleurd te worden in allerlei zaken die je afhouden van liefde zijn en vrede: Stuur liefde.

Heb jij als gevolg van herrie, oorlog, haat, jaloezie of angst een tekort of heb je hier last van op welke manier dan ook? Stuur het liefde.

 

Hoe stuur je liefde?

Liefde sturen kan je heel snel toepassen: Je denkt aan liefde (ik heb het niet over romantische of passionele liefde), en je vult jezelf met liefde. Je bedenkt bijvoorbeeld dat je vol zit met (universele) en (onvoorwaardelijke) liefde en dan wel zodanig dat je uit elkaar barst van deze liefde. Je ziet om jezelf een stroom van wit licht en omdat je zoveel liefde hebt stuur je dit naar dat wat het nodig heeft.

Iedere keer als je iets verschrikkelijks waarneemt stuur je deze liefde-stroom door te zeggen: “Je krijgt nu liefde. Dat is waar jij uit bestaat.” (Je bestond altijd al uit liefde maar was dit vergeten).

Dit is wat je kunt doen. Altijd. Bij alles wat op welke manier dan ook liefde nodig heeft.

Er is op de hele wereld altijd genoeg van alles voor iedereen. Liefde zorgt -dat deze stroom van alles- bij iedereen is. De wereld met alles erop en eraan vraagt niet om een tegenreactie maar om liefde. Als je namelijk vanuit liefde reageert ontstaat er vrede.

Er zijn veel mensen die zeggen: “Maar hij deed dit, dus moest ik wel dat.” Liefde ontslaat je niet van de plicht om liefde voor jezelf op te brengen. Liefde zorgt uiteindelijk altijd dat je steeds minder hoeft te kiezen tussen vrede en haat, vrede en oorlog, vrede en angst en vrede en verdriet.

Met andere woorden: Als jij een schop krijgt dan is het een goed iets om te zorgen dat je die niet meer krijgt. Vaak zie je dat iemand een schop teruggeeft, en dat men daar de zaak mee afhandelt. Maar daarmee is vaak de kous niet af. Dan begint de haat pas (dit gaat op voor de schoppen én de ontvanger van de schop). In gedachte laat het voorval je niet los.

Er gebeurde iets wat je niet fijn vond. Dit herhaalt zich honderdduizend keer in je hoofd en het zorgt dat je waakzaam blijft. Niet alleen naar degene die je een schop gaf maar ook naar anderen die je misschien wel nooit een schop zouden geven, blijf je op je hoede (en ook de schopper reageert zo). Dit is de meest kwalijke vorm van zelfhaat. Als jij jezelf haat hoe moet je dan ooit liefde zijn? Simpel geef alles wat jij ooit fout deed en wat de ander ooit fout deed: Liefde.

Even ter verduidelijking en nogal zwart-wit gesteld:

Ben jij degene die de schop gaf schenk jezelf liefde. Je mag sorry zeggen. Sorry zeggen geeft de ander ruimte en dat geeft het ook aan jou. Let goed op dat je sorry zegt vanuit je hart. Zeg in ieder geval geen sorry omdat je denkt dat dat moet, of omdat je denkt dat de ander dat verlangt of omdat de menigte dit van je eist. Kijk even verder bij vergeven.

Het gaat erom dat jij liever wordt voor jou. Jij dient begrip te hebben voor jezelf. Door lief te zijn voor jezelf draag je bij aan de wereldvrede. Als jij liever bent voor jezelf heb je steeds meer de neiging om liever te zijn voor alles om je heen. Geef ook liefde aan degene aan wie je de schop gaf.

Ben jij degene die de schop ontving? Allereerst heb je jouw grens aangegeven? Dat is iets wat je zeker voor jezelf dient te doen. Schenk daarna liefde aan jezelf en aan de ander die de schop gaf. Je hoeft zeker niet met een bos bloemen naar diegene maar schenk liefde zoals boven omschreven.

Vergeven

Sommigen noemen dit vergeven. Zo kan je het ook noemen. Maar met vergeven dan geef je tegelijkertijd een oordeel aan dat wat de ander deed en wat je zelf deed. Oordelen staat ver af van liefde en daar gaat deze blog toch zo min of meer over… Probeer eens liefde te schenken, kom daardoor niet vast te zitten in oordelen en veroordeeld worden maar geef gewoon liefde.

Vaak gaat er zeker in situaties met schoppen (en in vergelijkbare situaties anders dan schoppen) een tijd overheen eer dat je zover bent. Dat geeft niet. Neem de tijd die je nodig hebt. Spreek met jezelf af dat je die tijd benut om te werken aan liefde. Begin met liefde aan jezelf te schenken, dan volgt de rest vanzelf.

Universele liefde wil zeggen dat het er voor iedereen is. Dus ook voor jou, en voor een foute leider of foute oproerkraaier. Ook voor degene die slecht is voor het milieu. Ook voor iedereen die tracht vanuit liefde te zijn en te leven. Ik zeg tracht want het is een opgave in deze huidige wereld om niet meegesleurd te worden in alle dingen die niet zo liefdevol gaan.

Onvoorwaardelijke liefde is liefde waar je niks voor terug verwacht. Je schenkt, punt.

Iedereen, maar dan ook echt iedereen bestaat uit liefde.

 

Meditatie voor vrede:

Oproep aan een ieder die dit nu leest. Doe je mee in een meditatie rondom vrede? Tijdens iedere volle maan voer ik deze meditatie uit. Je kunt deze ook doen. Lukt het niet tijdens volle maan? Dan mag het natuurlijk ook op een ander tijdstip. Samen sturen we krachtige liefde doordat we het samen doen. Volle maan benadrukt deze kracht met haar krachtige periode. Doe je mee?

Dan volgen hier de woorden en handelingen die je kunt toepassen:

“Ga zitten met je voeten op de grond. Visualiseer dat er aan je voeten wortels zitten en dat die wortels ver, en nog weer verder de grond in gaan. Je ademt langzaam in en uit. Blijf langzaam in en uit ademen en laat je wortels groeien. Laat ze zijwortels vormen en weer zijworteltjes. Blijf rustig ademhalen. In en uit, in en uit…

Ondertussen groeien je wortels door en ben jij stevig verankerd. Laat nu via jouw wortels alles wat jij als naar ervaarde gaan. Je voelt jouw narigheden langs de wortels langzaam maar zeker wegvloeien. Alle narigheid wat je in je leven meemaakte vloeit nu weg.

Als je klaar bent en hebt gezien hoe al de narigheden weg zijn gevloeid bedenk je dan dat in de plaats van deze narigheden een stroom van wit licht in de plaats komt. Dit witte licht stroomt door al je aderen het komt daardoor in je gehele lijf. Het witte licht staat voor liefde. Laat het witte licht reiken tot in je vingertoppen, het puntje van je neus, je tenen, je kruin. Je voelt je gevuld met wit licht. Jij bent nu één brok liefde. (adem maar eens diep in en uit en voel deze heerlijke golf van liefde)

Zie jezelf in gedachte van je wijsvinger en middelvinger een soort aanwijsstok vormen (wijs en raak hiermee in gedachte de onvrede aan) en zeg: “Jij krijgt nu liefde. Jij bent liefde. Ga in en met liefde.”

Geef het aan het milieu, aan leiders van een land, aan een politieke partij of aan een groep. Geef het aan een ieder die het nodig heeft dus ook aan iemand met wie je ruzie hebt. Geef het aan een tekort wat er op welke manier ook is ontstaan. Geef het aan de underdog, aan de oorlog, aan de aarde, aan alle bewoners, aan natuurgebieden. Zeg:

“Met vereende krachten van liefde maken we de wereld een thuis van vrede. Wij zijn liefde.”

Kom dan weer terug in het hier en nu. Wiebel met je benen en tenen, stamp desnoods op de grond zodat je voelt dat je weer in het hier nu bent. Zeg terwijl je dit doet ( in jezelf): Ik ben liefde.”

Deel deze blog zo vaak je wil. Laat er alsjeblieft mijn naam onder staan.

In samenwerking met de engelen kwam dit tot stand. 

Als we met z’n allen deze oefening vaak en veel doen dan zal de wereld steeds vrediger worden: overal in liefde.

Ik dank je voor het lezen en het verspreiden van dit bericht.

Met liefdevolle groet,

Karin Looijs, Aarde Kracht en IK

Meer info blog: Hartedenken 

tip: de droom van je leven

Terug naar blog