Ontspanningsmeditatie

Ontspannen met deze meditatie

Ontspanningsmeditatie

Heb jij het druk gehad? Lukt het je maar niet om te ontspannen? Soms kun je terwijl je het druk hebt helemaal uitkijken naar de tijd dat je lekker opgekruld op de bank kunt ontspannen. Heerlijk dekentje erbij, iets lekkers, t.v., een boek gewoon precies zoals jij het lekker vindt. Maar tegen de tijd dat jij op je fijnste plekje in je huis bent neergestreken tuuuteren je oren, gonst het in je hoofd en staat je lijf zo strak van het laatste beetje adrenaline dat je nog steeds in spanning houdt. Herkenbaar?

Of je het nou herkent of niet een beetje ontspanning kan iedereen op z’n tijd wel gebruiken. Wil je lekker ontspannen? De dag afsluiten?

Dan heb ik hier een fijne meditatie voor je.

Adem in en uit, in en weer uit.

Voel hoe je wordt gehuld in stralend wit licht. Het licht vormt een bol om je heen zodat je je veilig en beschermd voelt en je kunt overgeven aan deze meditatie. Blijf rustig in en…..en weer uitademen.

Je loopt op een pad. Je ziet in de verte een paar bomen staan en denkt daar wil ik naar toe lopen. Terwijl je loopt laat je alle dingetjes die je bezig houden los. Alle zorgen, angsten, spanning je gooit het als het ware aan de kant van de weg. Als het druk in je hoofd is, of als je een piep in je oor hoort laat dat dan los. Gooi het allemaal langs de kant van de weg. Zucht maar eens want je bent nu al een stuk lichter. Goed gedaan!

Je ademt nog steeds langzaam in en uit. Je komt aan bij de bomen. Je ziet de mooie bladeren die een klein beetje heen en weer wiegen. Je ziet een bankje staan in de zon. Je neemt plaats op het bankje. Heerlijk zit je zo in de zon. Je blijft zo een tijdje zitten. Gewoon met de zon die je voelt, heerlijk zittend op het bankje.

Je merkt dat de zon, de plek waar je zit, je geheel en al opnemen. Vredig en rustig. Blijf zo lekker wat genieten. Als je klaar bent loop dan terug over het pad. Zie hoe alles wat je eerst weggooide is opgelost. Er bloeien nu mooie bloemen in de plaats. Voel hoe heerlijk ontspannen jij bent en stap zo weer in het hier en nu. Zeg dank je wel.

 

Natuurlijk zou het mooi zijn als deze meditatie voor jou ingesproken en opgenomen zou zijn. Maar in wezen hoef je alleen te bedenken dat je langs een weg loopt, je narigheden langs de weg dumpt en dat je daarna geniet in de zon. Daarna loop je terug en je merkt dat alles wat je voorheen achterliet opgelost is. Er groeien bloemen. Mijn advies is dat je dit patroon onthoudt en toepast.

>>> Weet je wat het leuke is? Zo kun je dit altijd wanneer jij het maar nodig hebt toepassen. <<<

*Neem de tijd om rust te nemen.

*Gun jezelf dat van tijd tot tijd.

*Het helpt je om door de dagelijkse spanningen te navigeren en om los te laten.

Mediteren helpt je als je het vaak doet om het leven vanuit een ander perspectief te bezien. Dat kun je goed gebruiken als je wil ontspannen.

Vanuit een ontspannen toestand heb je de mogelijkheid om je geest te verruimen. Als je niet afgeleid bent kun je je tevens beter focussen. Als jij gefocust bent dan krijg je in je dagelijks leven meer voor elkaar. Je laat je immers niet afleiden.

Door vaak te mediteren laat je dus jouw spanningen gaan. Dat is sowieso fijn maar het helpt je ook om je spirituele pad te bewandelen. Als je een beetje in je meditatie kunt blijven dat wil zeggen niet afgeleid wordt tijdens de meditatie dan kun je zelfs allerlei meditaties doen die je verder brengen dan alleen ontspanning. Zo kun je angsten los laten, een innerlijk kind meditatie doen, boos zijn en/of hatelijkheden aanpakken, zorgen laten gaan, verdriet een plaats geven en je ego temperen. Er zijn vele wegen om jezelf te helpen op je spirituele pad. Ik schreef er eerder een artikel over. Laat je inspireren.

Mediteren helpt je ook bij wensen en magie. Zoals ik al eerder zei kun je jouw geest verruimen door te mediteren. Je komt door te mediteren namelijk in een andere wereld. De wereld van imagination. Dat is nu precies wat je nodig hebt om magie werkelijkheid te laten worden. Want als jij je kunt voorstellen dat het goed met je gaat dan doe je er alles aan om te zorgen dat het goed met je gaat. Als jij je laat leiden door je angst en je dus niet kunt voorstellen dat alles goed gaat dan wordt het moeilijker om een goede toekomst te bewerkstelligen. Het helpt dan ook om angst te laten gaan bijvoorbeeld door te mediteren. Meditatie is één van de dingen die heksen en magiërs vaak toepassen. Het geeft een meer open blik en het helpt “in the long run” om dingen voor elkaar te krijgen. Er zijn natuurlijk nog meer dingen die heksen en magiërs zoal inzetten om hun krachten te bundelen. Wil je hier meer over weten lees dan dit artikel om je op weg te helpen.

 

Deze meditatie kwam tot stand in samenwerking met mijn persoonlijke gidsen en engelen. Ik dank hen hartelijk. Wil je deze informatie graag delen? Laat je dan alsjeblieft dit en mijn naam onder het bericht staan? Of verwijs door naar www.aardekrachtenik.nl

 

Ik wens je veel ontspanning.

Karin

p.s.

 

Als je wil help ik je verder in de gratis magische inspiratiemails. Kijk meteen wat wat dit inhoudt.

 

Terug naar blog