Juist planten zijn magisch...

Hoe leer je zelf magie?

Hoe leer je jezelf magie?

Alhoewel ik al eens eerder een blog over magie schreef (diy heks) ga ik in de blog van vandaag wat meer de achtergrond van magie bekijken.

Magie en spiritualiteit zijn verbonden met elkaar. Ze kunnen wel los van elkaar. Bij spiritualiteit heb je ook geen magie nodig maar andersom eigenlijk wel. Om de kunst van magie te kunnen doorgronden dien je jezelf heel goed te (willen) leren kennen. Het kan wel zonder. Maar als je het mij vraagt dan is dat niet handig.

Dat heeft met name te maken met:

*De kracht die in jezelf besloten ligt.

*De vrijheid van lichaam en geest die je nodig hebt.

*Het weten dat er meer is tussen hemel en aarde.

*Het weten dat energie er is, altijd in alles en overal.

>>>Dan kom je toch op het spirituele vlak.<<<

Het maakt niet uit wat je als eerste doet, waar je een meester in wordt en hoe. Er zijn zoveel vragen en even zoveel antwoorden. Als je interesse hebt in magie zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Tijd om er effe de tijd voor te nemen...

Wat valt er zoal te leren als je de kunst van magie wil beheersen?

1 Leer jezelf kennen.

Leer wat je niet zo goed afgaat en wel. Hierdoor weet je waar jouw kracht ligt. Om magie te kunnen uit oefenen heb je kracht nodig. Dan is het wel handig om te weten wat jouw kracht is, niet? Jouw kracht is de basis en dat wat je nodig hebt om de kunst van magie te bedrijven. De kracht van jezelf kun je ontdekken als je jezelf leert kennen.

2 Leer wat bij je past .

In magie valt veel te leren, te ontdekken en te meesteren. Dat lukt vooral met de door jou gekozen aandachtsgebieden. Als je bijvoorbeeld graag in de natuur bent dan zou dit een uitgangspunt voor je kunnen zijn. Maar je kunt even zo goed graag bezig zijn met kristallen, tarot, engelen, kaarsen, Goden, de maan, feeën, de planeten, kruiden, astrologie, etc. Dat wat jij interessant vindt. Dat past waarschijnlijk bij jou. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo ook de combinaties. Dus probeer uit en ondervind wat bij je past.

3 Leer wat goed en kwaad is.

Vrede is goed. Al het andere niet. Oh ja? Maar waar is grijs? Hoe ga je om met de grijze stukken? Dat is een uitgangspunt om goed en kwaad in appels en peren om te zetten. Wij mensen leven niet in zwart en wit. Maar in grijs. Dat wat voor de één acceptabel is, kan voor een ander iets zijn wat deze nooit zou doen. Soms totdat deze dat ervaart wat de ander voorheen ook meemaakte, maar ook door een ander hernieuwd inzicht. Leugentjes om bestwil of andere dingen om zichzelf vrij te pleiten we maken ons er allemaal schuldig aan. De waarheid voor de één kan voor de ander een leugen zijn. Vraag jezelf af waar jij staat? Hoe belangrijk is dat? Is dat even belangrijk als waar de ander staat? Ook al staat deze lijnrecht tegenover jou? Onderzoek het.

Het is belangrijk om te weten waar je staat. Zo weet je waar je naartoe gaat: je volgende stap.

 

4 Leer je eigen koers te varen.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar wel iets wat heel erg nodig is. Als jij jezelf goed kent dan ken je ook dat wat in je hart leeft. Als je contact hebt met jouw innerlijk en daar naar luistert dan vaar je in den regel jouw koers. Dat is belangrijk. Niet een klein beetje, maar heeeeeel belangrijk!

Stel je voor: Je wil met magie iets aantrekken. Laten we zeggen die ene leuke baan. Je overlegt voor dat je aan de slag gaat met een vriend. Deze vriend gaat alles wat jij met magie wil bewerkstelligen belachelijk maken. Je besluit om het niet te doen. Of je gaat toch aan de slag en dat wat die vriend zei zit de hele tijd in je hoofd terwijl je bezig bent… Hierdoor lukt jouw magische wens niet of is gebrekkig.

Hiermee wil ik niet zeggen dat je iets niet mag bespreken met een ander. Maar het kost tien keer zoveel moeite om je eigen koers te varen als een ander daar ook een soort van zeggenschap heeft. Leg dat wat een ander vind maar eens naar je neer. Dat is ongelooflijk moeilijk.

Vertrouw erop dat jouw intuïtie het beste met je voor heeft. Leer je intuïtie kennen. Leer je eigen koers te varen.

 

5 Ga leren en oefenen.

Begin bij wat je tegenkomt. Start bij het begin. Ga proberen.

Zonder oefening geen kunst. Magie is een kunst. Magie zonder kunst is geen magie.

Lees zoveel mogelijk over de achtergronden. Leer waarom iets gedaan wordt zoals het gedaan werd. Ga de diepte onderzoeken. Kijk ook even op de blog: Hoe wordt je een heks?

 

 

6 Leer vrij te zijn. Ben vrij.

Jouw lichaam en geest zijn vrij.

Vrijheid is weten dat bezit er niet is.

Vrijheid is een groot goed.

Vrijheid lost blokkades op, angsten, verdriet, woede, zorgen en nog veel meer. Onderzoek het.

 

 

 

 

7 Leer alles over het universum.

Hoe het is. Hoe het werkt. Hoe het helpt.

Lees verder over het universum: blog: hoe worden dromen werkelijkheid?  met daarin vragen aan het universum.

 

 

8 Leer te focussen en te concentreren.

Begin met 5 minuten. Tenminste als je dit moeilijk vindt. Breid uit. Het helpt om je energie in goede banen te leiden.

Mediteer vaak om daar te komen waar je wezen wil, om jouw verbinding met alles te versterken. Zo kun je leren om je te focussen.

 

 

9 Magie is een levensvisie, geen kunstje.

Wat voelde ik me nep toen ik ontdekte dat ik vooral het kunstje uitoefende. Het kunstje werkte dus, ja… Maar ik kwam het woord levensvisie en “Het zit in je,” zo vaak tegen dat ik me naast het kunstje ben gaan verdiepen in wat er zoal achter stak. Dat doe ik nu al jaren… zonder gelijk m’n leeftijd weg te geven😊! Je raakt niet uitgeleerd. Er valt zo veel meer te ontdekken. Doordat je de achterkant bekijkt en toepast merk je dat niet alleen je kennis groeit: maar uiteindelijk ook het kunstje.

Bijna iedereen start met het resultaat. Daar is niets mis mee. Probeer meer kennis te vergaren en je ontdekt nog meer. Plus je magie verbetert!

 

 

10 Werk veilig.

Voor jezelf, de ander en alles eromheen. Veiligheid voor alles dus. Bedenk vooraf altijd de eventuele consequenties. Je werkt namelijk met energie. Je beïnvloedt deze. Toets dit grondig.

Hoe kun je veilig werken? o.a. Je wenst uitsluitend positieve dingen. Je handelt altijd vanuit liefde. Je dwingt nooit! Je gebruikt alleen witte magie. Voelt het niet goed? Niet doen.

Over eventuele gevaren vertel ik uitgebreid in: Blog: diy heks 

 

 

11 Vier het leven heb respect voor alles.

Trek aan wat je uitzendt. Als jij positief en vrolijk door het leven gaat dan trek je dat aan. Heb je daarnaast respect voor alles en iedereen dan trek je nog een keer alles wat goed is aan. Ben vriendelijk, aardig, en alles wat goed is. Ook al zit het (soms) wel eens tegen. 

 

12 Leer over energie.

Ga waarnemen hoe dat energie voelt, ruikt, eruit ziet etc. Merk het op en schrijf het op. Alleen weten in je hoofd dat energie er is is niet voldoende. Ga het meemaken. Als je van binnen weet wat energie is dan kun je er ook mee werken en dit sturen.

 

Succes, en veel magische momenten,

Karin

Tip:

Doe de gratis droomquiz 

Terug naar blog