Het oneindige universum en de bron

Het oneindige universum en de bron.

Wist je dat het universum oneindig is? Weet je dat jij (en ik, je buurvrouw en iedereen eigenlijk), weliswaar een kleine schakel bent in het geheel, maar dat je een heel groot bereik hebt? Wist je dat?

Dan begrijp je 1 van de grondprincipes van jouw spirituele zijn.

Bij besef van dit principe start meestal een zoektocht. Vaak is dat een menselijke zoektocht. Met menselijke zoektocht bedoel ik: Je zoekt bewijzen. Je zoekt die vooral buiten jezelf. Dat is logisch. Je bent immers met logica grootgebracht. Maar jouw spirituele zijn, start met jou en eindigt met jou. Met andere woorden deze kun je niet buiten jezelf vinden. Maar alleen maar binnen jezelf.

"Het buiten" (in dit geval: alle spirituele opleidingen, cursussen en boeken) kunnen je wel helpen hoor. Het helpt je om op ideeën te komen, een sfeer te beleven en kennis op te doen. Maar nodig is het niet. Het helpt je als je de weg kwijt bent. Weer terug naar jouw hart.

Als jij het contact met jouw hart zoekt en dat vindt…. Dan heb je de basis te pakken. Vanuit deze basis kun je verder. Jouw hart heeft als je jouw ware hart kunt waarnemen, een verbinding. Deze verbinding is essentieel. Het is jouw verbinding met de bron.

In de bron is alles aanwezig. We komen er vandaan en keren er ook weer naar terug. Ons hogere zelf ligt in de bron. Ons levensdoel is daar vastgelegd. Onze zielengroep heeft verbinding met de bron. Delen van onze zielengroep zitten in de bron. Je kunt alleen contact hebben met de bron als je jouw hart kunt leven. Je hart leven is dus heel belangrijk!

Hoe je jouw hart kunt leven vind je in deze blog: Hartedenken 

Als je werkelijk maar dan ook echt kunt hartedenken dan ben jij op jouw spirituele pad. Als jij op jouw spirituele pad bent dan reikt jouw hartedenken zover totdat je de oneindigheid voelt. Je gaat het voelen tot in het diepst van je wezen. Je gaat het waarnemen in alles wat je tegenkomt. Deze basis is alles wat je nodig hebt. Het verwordt je alles. Je bent geen onderdeel meer: “JIJ BENT.”

*Jij weet, je kunt, je voelt. Het is alles.

*Het helder weten wat je ervaart is er om dat jouw hart zuiver denkt.

*De mogelijkheden die ontstaan zijn er omdat jij jouw flow zuiver creëert.

*Het liefdevolle gevoel wat je hebt is er voor jou en voor alles.

Liefdevol hartedenken brengt je alles wat je nodig hebt. Hiermee doe je de dingen omdat je dat van binnenuit moet.

Ik ben een tijd behoorlijk van, mijn eigen pad geweest. Nu kan ik wel gaan zeggen dat dat lag aan allerlei zaken die anderen fout deden… Ik wil ze hier ook geen vrijbrief geven: Maar de bottom line blijft dat ik de ander de gelegenheid gaf. Ik dacht niet meer met mijn hart. Tegen de tijd dat ik ruimte had om dit weer te vinden was ik een wrak. Ik wist niet waar ik het zoeken moest. Ik bleef zitten met de volgende vragen: Wat wil ik nu? Wat voel ik nu? Weet ik wat ik weet?

Jouw zuivere ik wil geen haat, oorlog of verdriet. Jouw ik wil verheugd zijn over de dag die voor je ligt. Je wil leuke dingen ervaren. Je wil liefde ervaren. Je wil voelen dat je meetelt. Je wil weten. Je hoeft je alleen maar af te vragen wat jij diep van binnen wil. Kijk dus in je hart. Jouw hart wil alleen maar liefde.

Haat, oorlog, angst, verdriet komt van ego. Natuurlijk kan er iets anders aan de hand zijn. Maar ik ben geen psycholoog en ook geen psychiater (dus we laten dit buiten beschouwing).

Oorlog komt in ieder geval niet van liefde. Haat niet van hartedenken. Verdriet en angst ontstaan door niet je innerlijk te volgen.

Op alles waar je de volgende vraag toepast komt er niets naars uit: Wat zou mijn hart doen?

Even voor de sceptici: Natuurlijk zijn er momenten in je leven dat je strijd dient te voeren. Vaak dien je je grenzen aan te geven. Met je vuist op tafel slaan. Kiezen voor dat wat jij vindt dat klopt samen met jouw hart. Gelukkig wonen we hier in Nederland in vrijheid. Ervaren we geen extreme zaken zoals oorlog of onderdrukking. Met geluk en liefde blijft dat hopelijk ook zo.

Maar ego is wel het grootste probleem. Steeds maar meer willen. Macht willen. Altijd willen winnen. Grenzen overschrijden. Jezelf niet zijn; maar je ego. Dit ego is de creatie van de mens. Staat ver van de bron af. Heeft wel toegang tot de bron. Maar komt daar niet. Heeft geen bereik. De deur gaat pas weer open bij liefde.

Vroeger was dat ego de Dallasserie op televisie. Tegenwoordig is het de maatschappij. Oorlog om de hoek, polarisatie om ons heen. Programma’s op t.v. waarbij confrontaties worden opgenomen en goed tegen kwaad worden uitgespeeld. Sites die elke dag berichten over wat voor ‘n vreselijk iets een ander (meestal een BN-er) heeft gedaan. Hierbij vraag ik me altijd af welk ego is nu slechter? Ik wacht niet op het antwoord. Ik schenk ze veel liefde. Ik schreef er eerder een blog over. Lees verder

Als wij allemaal denken en voelen met ons hart dan is er vrede. Jouw hart wil echt alleen maar gelukkig zijn. Als jij jouw hart volgt dan luister je naar jouw ingevingen. Daar heb je alle moed voor nodig die je hebt. Want de maatschappij is er heel erg aan toe, maar (nog) niet klaar voor.

Ik heb heel vaak een beetje buikpijn. Zo’n unheimlich iets wat ik niet thuis kan brengen. Tegenwoordig lukt het me steeds vaker om te zeggen dat ik niet meedoe als ik me zo voel. Want het duurt soms even voordat ik begrijp wat er gaande is. Ik weet op dat moment niet wat er aan de hand is. Mijn gevoel geeft me heel duidelijk aan dat ik op dien te letten op zo’n moment. Het begrijpen komt later wel. Want mijn gevoel geeft het aan… het is mijn onderbuikgevoel.

Als ik dus let op mijn gevoel dan geeft het aan wat ik wel of niet dien te doen. Want andersom is het ook waar: Als iets goed voor me is dan word ik héél enthousiast. Vanzelf. Soms krijg ik kippenvel. Vaak valt alles op z’n plek.

Al deze dingetjes leer je niet uit een boekje. Dit leer je vooral door het leven te leven. Een boek kan je hooguit helpen met wat richtlijnen. Meestal ervaar je dat het spoorzoekertje is totdat je jouw persoonlijke wiel hebt uitgevonden. Aan het eind van jouw individuele pad vind je daar jouw sleutels. Je merkt dan dat je eigenlijk aan het begin van jouw reis staat. Je merkt dat je eigenlijk nooit aan het einde komt. Met die sleutels kun je de poort tot het universum openen én de deur tot de bron. Vind één van de sleutels op de droomdag.

Als je begrijpt hoe dit werkt dan ga je zoveel als je kan liefde zijn. Dat wil niet zeggen dat je nooit meer boos bent, verdrietig of angstig bent! Het geeft alleen maar aan dat als je ruimte hebt dat je dan onderzoekt -gewoon binnenin jezelf- waarom dat je door deze emoties ging. Hoe dat je deze dient te hanteren bijvoorbeeld. Of hoe je dit niet je hele leven met je meesleept. Hier bedoel ik mee: de toestand die ontstond herhaal je telkens in je hoofd en denk je kapot. Je verleden speelt een enorme rol in het hier en nu.

Het wil zeggen: je onderzoekt jouw rol in het geheel. Je tracht daarbij zo zuiver mogelijk te handelen. Dit doe je niet vanwege dat dat moet -om welke reden dan ook- maar omdat jouw hart dit aangeeft.

*Zo heb je toegang tot de bron en het universum.

*Zo worden jouw zuivere wensen waarheid.

*Zo weet je wat je hier op aarde komt doen.

*Zo wordt jouw onderbuikgevoel een weten.

*etc.

Het universum is alles. Het is oneindig. De bron en het universum worden vaak in één adem genoemd. Het gaat dan ook in elkaar op. Je kunt het niet met je zintuigen aanraken. Je voelt het in heel je wezen. Dit voelen is anders dan de gebruikelijke tast.

 

Ik hoop dat ik je zo wat verder op jouw spirituele weg heb geholpen.

Hartegroet,

Karin

Wil toch graag wat meer houvast? d.m.v Een boekje? Kijk hier voor het e-book De Droom van je Leven.

 

Terug naar blog