DIY Heks

Heks worden in 20 stappen

Hoe wordt je heks?

Ik krijg best vaak de vraag of je niet gewoon een heks kunt worden als je zelf aan de slag gaat. Met alle aangeboden magische opleidingen waar je tegenwoordig uit kan kiezen ziet men door de bomen het bos niet meer.

Wat ook wel jammer is is dat de meeste opleidingen je niet alles vertellen wat je nodig hebt. Men gaat namelijk voor een groot gedeelte voor sfeerbeleving. Dat is populair en dat scoort in de beurs van de leraar.

Wil je goed beslagen ten ijs komen dan dien je kennis tot je te nemen. Daarnaast dien je met die kennis ook wat te kunnen doen. Dit kunnen wil je dan aan het einde van de rit ook echt kunnen. Je wil onafhankelijk van wie of wat dan ook magie kunnen bedrijven.

 

 

DIY Heks

Ik heb mezelf het meeste aangeleerd. Gewoon zelf. Want naast de vele opleidingen zijn er ook enorm veel boeken waar je uit kunt kiezen. Natuurlijk heb ik ook op school gezeten maar dan niet per se voor magie. Ik weet veel van kruiden, van planten, van bach bloesems, van tarot en de achtergronden die hier onlosmakelijk mee zijn verbonden. Magie werd zijdelings hier en daar belicht tijdens de opleidingen en cursussen die ik volgde in bovenstaande leringen.

Het echte leren begon voor mij bij het ontmoeten van mijn spirituele gids. Deze ontmoeting was mijn basis waardoor ik leerde om anders naar alles te kijken. Mijn gids liet me zien dat energie meer is dan de stekker in het stopcontact te steken…

Energie is magisch. Je creëert een magisch moment met energie. Zo leende ik ooit een boek over magie en hekserij bij de bieb, en ik ging van start. Ben ik een heks? Volgens velen wel. Het maakt me niet uit. Ik noem mezelf eerder een magiër dan een heks. Het is maar een benaming.

Wil jij graag heks zijn of magiër? Wil je hiervoor vooral zelf op onderzoek uit en meester worden in magie? Dan geef ik je hier een aantal tips die je op weg helpen.

 

DIY HEKS, Hoe wordt je heks?

 

 

Tip 1

Ga bij alles wat je doet binnen magie en hekserij uit van jouw gevoel. Jouw innerlijk. Jouw hogere zelf. Dat wat je doet dient te resoneren met jouw innerlijk. Als jij van binnenuit ergens achter staat dan helpt dat je bij jouw magie.

Tip 2

Mediteren, mediteren en nog eens mediteren. Het allerbelangrijkste voor je-heksen-zelf. Wil je magisch aan het werk dan helpt het om goed geaard te blijven én jezelf te verlichten en verruimen door middel van meditatie. Meditatie brengt je in hogere sferen en verlicht daarbij je geest. Vanuit ontspanning werkt magie beter. 

Tip 3

Men vindt dat als je magie beoefent plus bestudeert dat je jezelf een heks mag noemen. Dat wil zeggen… als je ook echt studeert en bezig gaat met. Niet ik doe er wel een beetje wat aan, of zo af en toe 5 minuten. Echt aan het werk dus!

Tip 4

Ken jezelf (spiritualiteit)

Als jij jezelf kent dan weet je waar jouw krachten liggen. Jouw krachten kun je inzetten om jouw magie nog beter te laten werken.  Kom ervaren hoe je maankracht inzet en meer! Droomdag

Tip 5A

Probeer uit zonder jezelf te veroordelen. Natuurlijk dien je verantwoordelijk te zijn voor dat wat je doet, maarrR: Als je wil leren, echt wil leren dan maak je fouten. Als je geen fouten maakt dan leer je (meestal) niet. Accepteer dus dat fouten maken bij jouw leerproces hoort en veroordeel jezelf niet.

Tip 5B

Vier dat wat lukt. Vier de kennis die je vergaart en die je een beter mens laten zijn. Ben trots op jezelf en draag een sprankelend licht al was het maar omdat je JIJ bent en je jouw eigen pad kiest.

Tip 6

Raadpleeg een arts of een deskundige, ga naar school.

Ik begrijp het, je wil het zelf leren. Maar tip 6 is eigenlijk meer een waarschuwing. Het is een lange waarschuwing maar het is wel heel erg belangrijk!

Sommige fouten kun je voorkomen door je gezonde verstand te gebruiken. Bijvoorbeeld bij kruiden en etherische oliën (er zijn nog meer items om voorzichtig mee te zijn of er niet mee te werken*), daar dien je voorzichtig mee te zijn én verstand van te hebben voordat je die gaat toepassen (raadpleeg een arts is iets wat ik overal bij schrijf en dat is vaak ook nodig! Daarbij komt nog dat je niet een arts wil raadplegen omdat je te weinig kennis hebt van de feiten en dus iets bij elkaar hekst waar jij of een ander last van kunt krijgen). Houd er rekening mee dat er vele soorten middelen zijn die een effect sorteren. Alles wat je rookt, inneemt, aanbrengt, bij je in de buurt hebt kan een uitwerking hebben die averechts werkt. Daarbij komt nog als je het één niet van het andere weet te onderscheiden je misschien wel iets heel ergs doet zonder dat je je daarvan bewust bent. Met andere woorden:

Begin er niet aan als je niet weet wat het is en wat de gevaren zijn.

*Ik kan bijvoorbeeld ziek worden door een noot bij me te dragen. Ik krijg uitslag van amandelolie. Ik wordt misselijk van citroenmelisse en lavendel door er alleen al in de buurt te zijn... (en ik heb nog veel meer van dit soort reacties!!)

*Jij of iemand die je kent kan wel een medicijn gebruiken en in combinatie met een natuurlijk iets heel erg ziek worden.

* Ik ken mensen die al brakend weglopen van wierook.

*Ik ken mensen die zieker worden dan ze waren van edelstenen, koper, zout, vitamines, zilver (en ook hier zijn er nog veel meer items te noemen).

*Vele natuurlijkheden zijn ronduit giftig. Vele lijken op een ander iets en zijn moeilijk te onderscheiden. Je ziet het met name bij planten, maar ook bij edelstenen. Etherische oliën zijn concentraten van de olie van de plant en daardoor enorm sterk. Ook dat kan een teveel zijn dat dodelijk is net als bij planten.

Kortom:

>Ik raad je aan een kruidenstudie, een planten en bomen studie te doen als je graag met de natuur werkt.

>Wil je graag met etherische oliën werken ook dan raad ik je aan een studie te doen.

>Zo ook voor edelstenen, vitamines en voedingstoffen.

Daarnaast blijft het belangrijk om het volgende in acht te nemen: Raadpleeg een arts bij ziekte of klachten. Pas geen kruiden (of bovenstaande items) toe bij zieken, chronisch zieken, kinderen, zwangeren, zogenden, allergiën en let daarbij op kruisreacties! M.a.w. raadpleeg een arts.

Ik kan in deze blog niet volledig zijn. Maar ik hoop dat ik je hiermee aan het denken zet om goed na te denken over wat je wel/niet dient te doen. Ik schrijf dit omdat ik weet dat er veel verwarring over bestaat én omdat er tegenwoordig meer bekend is over eventuele effecten. Zo kun je een oud heksenboek raadplegen en daar dingen in tegenkomen die je met de kennis van nu zeker niet meer zou toepassen. Dan dien je die kennis wel te hebben.

Let erop dat vele zaken ook wel iffy zijn. Dus vragen oproepen. Bij twijfel niet oversteken is een goed gebruik.

Het lijkt me logisch dat je bij het innemen van kruiden, planten of iets anders wat hierboven staat omschreven eerst dient te weten. Volg een studie. Raadpleeg een arts en/of een deskundige.

Vele van mijn studenten en cursisten krijgen wat van mijn waarschuwingen maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik krijg dan ook steevast de vraag: “En dit dan? Of dat dan? Wat mag wel en wat is niet goed? Vaak is hier niet echt een eenduidig antwoord op. Dat maakt dat het een nogal grijs gebied is. Veiligheid voor jezelf en anderen gaat altijd voor!

 

Zo nu weer over naar wat leukere tips:

Tip 7

Maak een dagboek

In je dagboek omschrijf je alles wat je tegenkomt en wat je opvalt. Zowel qua spiritualiteit, ingevingen, waarnemingen, dingen die je onderweg tegenkomt: bijvoorbeeld bomen, vogels, insecten. De lucht: wolken, regenboog, regen, de zon. Mensen en dieren hoe reageren ze? Voel je misschien ook engelen of feeën? Misschien valt jou wel iets heel anders op? Iets valt op omdat je het vaak tegenkomt, omdat het je aandacht roept, omdat het er opeens is, soms lijkt iets je te achtervolgen (veertjes of vogels hebben die neiging nogal).

Je kunt erbij schrijven hoe jij je voelde. Het helpt je om steeds beter te interpreteren wat er op je afkomt en hoe je eventuele boodschappen van alles om je heen kunt inzetten in jouw leven.

Tip 8

Verhoog je gevoeligheid

Leer te vertrouwen op je ingevingen (paranormaliteit) en intuïtie. Gebruik hiervoor je dagboek. Schrijf het op en maak het jezelf daardoor eigen.

Tip 8

Kijk waartoe je je het meest aangetrokken voelt binnen magische rituelen: stenen, water, aarde, tekenen, koken, de maan, planeten, goden, engelen, vuur, lucht enzovoorts. Leer hier dan als eerste over. Dat wat je leuk vindt zal je het beste kunnen en geeft je het meeste kracht.

Tip 9

Maak een schaduwboek om terug te blikken maar ook om te combineren wat voor jou werkt. Schrijf ook jouw eigen spreuken, rituelen en magische momenten op in jouw boek. Zo maak je jouw eigen en krachtigste werk.

Tip 10

Schaf een aantal boeken aan, kijk op internet, leen bij de bibliotheek en ga aan de slag! Probeer ook daadwerkelijk uit. Dat is de enigste manier om te leren.

Tip 11

Meester dat wat je wil leren bijv: als je je stort op kleurenleer en de effecten daarvan leer dan alles van kleuren totdat je er een meester in bent. Ga daarna pas door naar iets anders bijvoorbeeld alles over de maan. Kies wat bij je past.

Tip 12 A

Ben je eigen soort heks. Iedereen vertelt je wat zij vinden dat jij moet weten, kennen… Maar je ging dit op jezelf doen, toch? Bepaal dat wat jij leuk vind en ga van daaruit verder.

Tip 12 B

Je bent geen slechte heks als je geen zin hebt om te leren over Goden, de maan, planetaire uren of als je vlees eet, rookt en drinkt. Je bent gewoon jij die geïnteresseerd is in magie. Hoe je jezelf noemt dat mag je zelf weten, en is niet aan een ander.

Tip 13

Blijf leren, altijd! Magie is een kunst en een groeiproces wat oneindig is.

Tip 14

Abonneer je op een aantal blogs en nieuwsbrieven die je verder helpen. Ik schrijf iedere week een nieuwsbrief waar echte informatie in staat (natuurlijk maak ik ook reclame voor mijn bedrijf maar ik schrijf vooral altijd een tip waar je iets mee kan). Je kunt hier altijd iets mee aanvangen om jezelf verder te ontwikkelen. Zo schrijf ik blogs die je kunt bekijken op elk gewenst moment. Zo kun je verder komen zonder tussenkomst van wat of wie dan ook. Google voor andere blogs en nieuwsbrieven, je steekt er (meestal gratis) iets van op (kijk voor info over mijn nieuwsbrief onderaan deze blog). Of lees meteen verder over de magische inspiratiemail zoals mijn nieuwsbrief heet.

Tip 15

Wil je toch een cursus volgen? Volg dan een cursus waarbij je een goed gevoel hebt. Als jouw gevoel aangeeft dat het goed is om iets te doen dan helpt het je verder. Let er dus bij het uitkiezen van een cursus op dat jouw ego het niet gaat bepalen.

Tip 16

Neem alleen deel aan een cursus als je zelf niet in staat bent te leren wat ze je daar bieden. Je wou immers zelf studie doen, toch? Ik kan me zo voorstellen dat tarot, runen en handlezen zaken zijn die gemakkelijker worden geleerd als iemand je daar in bijstaat (kijk ook wat ik aangeef bij tip 6 voor eventueel te volgen studies). 

Tip 17

Magie, wonderen, engelen, het universum, je hogere zelf, je innerlijk kind, jouw ziel staan allemaal met elkaar in verbinding én zijn een recht wat voor een ieder toegankelijk is. Je hoeft het alleen maar te gaan doen! Het leuke is dat dat voor iedereen geldt. Je staat met een ieder in verbinding.

Tip 18

Leer te focussen! Zet alles wat je niet kan gebruiken buiten jouw gedachten en je gezichtsveld. (binnenkort volgt hier bij Aarde Kracht en IK, een video cursus waarin een goede focusoefening is verwerkt, houd de website in de gaten).

Tip 19

Ontwikkel je spiritueel. Spiritualiteit geeft je een houvast maar bovenal de mogelijkheid om steeds beter en meer jezelf te zijn. Als jij jezelf bent ben je krachtig. Deze kracht heb je nodig voor magie. Als je jouw kracht weer herontdekt dan haal je alles wat je nodig hebt zo naar je toe. Het universum werkt dan als het ware mee. Alles gaat stromen. Alles lijkt jouw kant op te waaien. 

Tip 20

Houd moed, je kunt het! Je bent het waarschijnlijk alleen maar afgeleerd. Je gaat het de komende tijd weer leren. Leren gaat met vallen en opstaan, het is niet anders. Maar een ieder kan het. Jij gaat het doen. Succes.

 

Wil je graag meer leren? Kijk dan rond op de blog. Er staan vele items die je verder helpen. 

 


Ik wens je veel succes!

Magische groet Karin

Terug naar blog