Hartedenken Het bestaat!

Hartedenken

Toen ik voor het eerst iets wilde bereiken met magie had ik een groot dik boek meegenomen van de bibliotheek en heb ik gewoon een spell uitgevoerd. Ik had in de drie weken die volgden (langer mocht ik het boek niet lenen) telkens als er iets tegenzat een spreuk opgezocht en precies gedaan wat erin stond.

Maar als ik eerlijk ben begon mijn start eigenlijk al eerder…

Ik las al een tijdje alles wat los en vast zat qua spiritualiteit en alles wat met het universum* te maken had. Zo kwam ik erachter dat als je iets heel graag wil dat je dan de meeste kans maakt om datgene aan te trekken als je maar vanuit je hart wenst. Wat wel grappig is want zo sprak ik met gelijkgestemden en die spraken dan hardop terwijl je diep in gesprek was over hun wensen zomaar opeens hun wens uit. Dat ging dan ongeveer zo: “Ik wil graag een huis met leuke luikjes en plaats deze wens nu in het universum*, dank u.” Nou weet ik tot op de dag van vandaag niet welke cursus of boeken men had gelezen, maar ik was dit toch nooit zo tegengekomen in mijn meters boeken die ik had gelezen. Het werkte ook niet, want dezelfde mevrouw van het luikjes huis woont nog steeds op een flat drie hoog achter, met geen intentie om te vertrekken. Als ik haar er om vraag dan zegt ze simpel: “Dan is het mijn tijd nog niet.”

Hoe dit dan wel werkt ga ik je nu uitleggen.

Het aller-aller- (en nog tig X)- belangrijkste wat je dient te volgen is JOUW HART.

We leren allemaal hoe dat we moeten rekenen, schrijven en netjes ons bordje leeg eten. Van het een wat meer dan van het ander😊. Maar onderweg vergeten we wat we eigenlijk diep in ons hart willen. Dat doen we voor het grootste gedeelte zelf maar vaak wel onbewust. We doen allemaal met de groep mee, luisteren naar onze opvoeders (ouders, leraren, omgeving, vrienden, familie etc.) en ondertussen raakt dat wat je in je hart wil steeds verder op de achtergrond.

Maar als je wel luistert naar je hart dan blijf je dicht bij jezelf en dat betekent dat je hier op aarde gaat doen waar je voor komt. Dit betekent ook dat je alles wat je wil gemakkelijker naar je toe kunt halen omdat het goed is voor je hart en dat wat jouw hart wenst. Doordat je met je hart denkt in plaats van alleen maar met je hoofd sta je in contact met de bron*. Hart-te-denken doe je door te luisteren naar jezelf. Met jezelf bedoel ik jouw innerlijke ik.

Er zijn wel wat uitzonderingen en spelregels hierop:

Dat wat je wenst dient rechtstreeks uit je hart te komen (het heeft niks met ego-willen te maken).

Je wens vergemakkelijkt niet per sé dat wat je dient te leren hier op aarde.

Dat wat je wenst daar dien je ook nog wat voor te doen, wensen zorgen niet dat je een vrijbrief richting het universum* kunt doen om vervolgens achterover te hangen in je luie stoel.

*Het universum, de bron of God is dat waar wij uit ontstaan en ook weer naar terug keren als wij hier dit leven hebben geleid. De bron voorziet in alles, er is genoeg voor iedereen en alles is voor een ieder bereikbaar. Ik gebruik deze benamingen door elkaar maar het gaat voor mij over hetzelfde.

Als je gaat doen waar je voor komt dan ga je dat doen met passie. Je loopt je hart achterna. Alles ontvouwt zich terwijl je bezig bent om datgene te doen waar je het gelukkigst van wordt. Want dat wordt je ervan: gelukkig met jezelf. Als je gelukkig bent met jezelf dan straal je dit uit. Doordat je dit uitstraalt ga je steeds meer van hetzelfde krijgen; geluk, medewerking om jouw passie uit te dragen, helemaal tevreden en content zijn.

Laten we een voorbeeldje doen:

Je tekent op school tijdens de lessen, thuis in je vrije tijd en je volgt tekenlessen op zaterdag. Later als jij groot bent ga je naar de kunstacademie… Tenminste, dat denk je zeker te weten. Maar het leven loopt anders en je komt niet op de kunstacademie maar start op het VMBO en leert daar hele andere dingen. Laten we zeggen dat je na het VMBO doorgaat naar het MBO en daar zorg en welzijn kiest. Dit vindt je leuk, je zorgt met plezier voor cliënten en je kunt een goede boterham verdienen. Tekenen is naar de achtergrond verschoven. Je tekent nog wel eens wat voor cliënten en voor je nichtjes die op bezoek komen maar dan houdt het ook wel op. Na heel wat werkjaren voel je je leeg… Je voelt je niet meer op je plek op je werk en het is niet dat je het niet leuk vindt, of dat je het niet meer interessant vindt, maar leeg… tekenen doe je allang niet meer en als je al tekent dan lukt het ook niet meer zo goed. ebook de droom van je leven

Nou is het leven niet altijd zo zwart wit als dit voorbeeld. In het dagelijks leven zie ik vaak dat velen een omslag in werk maar ook in sociaal leven en vrije tijdsbesteding krijgen, ook of misschien wel juist als ze hun hart volgen. Bijvoorbeeld als de kinderen de deur uit zijn, of door groeiprocessen, overgang, peno-pauze, kiest men voor iets (totaal) anders. Zeker bij de overgang, maar ook bij andere natuurlijke veranderingen zie je deze ontwikkeling. Erikson een psychoanalyticus en ontwikkelingspsycholoog introduceerde zijn levenslooptheorie in 1963.

Kijk hier : voor de levenslooptheorie van Erikson. 

Uit de levenslooptheorie van Erikson kun je duidelijk opmaken dat je er niet aan ontkomt dat je door sommige processen in het leven gaat. Deze processen zorgen dan op hun beurt weer voor verandering. En deze processen maken ook dat het soms zo tegenzit in het leven. Welke omslag je in je leven ook ervaart, je merkt vaak dat dit een proces is. Als je door het proces heen bent dan ziet de wereld er anders uit.

Wat wel grappig is, is dat tarotkaarten, (ik vind het altijd bijzonder lachen dat kaarten zoveel waarheid in zich hebben, minstens kunnen meedingen naar de levenslooptheorie van hierboven en het prijzenswaardige wat hieruit voortkwam) dus grappig om dit te vermelden dat ook in tarotkaarten levensfases en groeiprocessen liggen besloten. In Rider Waite tarotkaarten zie je de levensloop van de mens. Wat het allemaal nog boeiender maakt is dat bij de kaart de liefde (kaart 6) de afbeelding twee geliefden laat zien die hebben gekozen voor hun hart. Het kiezen voor liefde maakt je vrij is de boodschap van de kaart. Ook dit is een omslag in het leven van de mens. De kaart maakt duidelijk dat het kiezen van dat wat in je hart omgaat een nieuwe fase inluidt. De fase van volwassenheid. Een volwassene is immers vrij om te kiezen. Kiezen voor liefde en je hart in plaats van wat er voor je besloten wordt (zoals bij kinderen) geeft deze nieuwe fase aan. Volg de tarotcursus eens voor meer achtergrondinformatie.

We dwalen een beetje af… We gaan terug naar ons voorbeeld:

Stel je gaat wel iets doen met jouw tekengave,(ik kan echt voor geen meter tekenen maar kan me wel inleven in iemand die goed kan tekenen), dus je gaat wel, naar de kunstacademie. Je leert daar nog beter tekenen. Het wordt je vak. Je doet niets liever dan dat. Het leven lacht je toe omdat je vanuit je hart leeft. Je trekt datgene aan wat jouw hart nodig heeft. Ik weet het,…. Ik weet: De eerstvolgende vraag die op je lippen ligt is deze: “Maar hij kan nog geen droog brood verdienen. Hoe moet dat dan?”

Als je gaat hartedenken dan vind je altijd manieren om je brood te verdienen. Door te vertrouwen op datgene wat je zo gelukkig maakt, waardoor het leven van alledag geen sleur is maar een geweldige dag. Je hoeft natuurlijk ook niet overal jouw beroep van te maken. Je kunt als tekenaar les gaan geven, je kunt tekenen hobbymatig doen, een (part-time) baan ernaast hebben, vrijwillig je diensten aanbieden, etc.

Ik hoop dat je de boodschap begrijpt. Als je dat gaat doen wat je eigenlijk het liefste wil -en dan heb ik het alleen over positieve zaken- dan wordt je krachtiger. Als jij krachtig bent dan straalt dit van je af. Door krachtig te zijn gaat niet alleen jouw werkzame en sociale leven voor uit maar trek je dit ook meer naar je toe. Je kunt bovendien met kracht jouw wensen magisch tot stand laten komen. Je wenst immers vanuit jouw hart. Jouw hart staat in verbinding met jouw innerlijk en daardoor met jouw hogere zelf. Jouw hogere zelf geeft de verbinding in de bron.*

Jouw hogere zelf is het deel van jouw ziel dat in de bron* is. Als jij contact hebt met jouw hart>> dan heb je contact met jouw innerlijk>>> en zo met jouw hogere zelf. Het krachtigste van wat er bestaat is de bron*. Het is dus niet zo gek om een huis met luikjes te wensen en dit aan de bron* mee te geven als vraag. Het lukt alleen niet altijd doordat er geen werkelijke krachtige harte-verlangens aan vooraf gingen.

Helpt het bij de processen in je leven om te hartedenken? Ik denk van wel, met heel mijn hart! Juist als je een betere verbinding hebt met jouw hogere zelf dan voel je en weet je wat jou op dat moment het beste dient. Is jouw passie in het leven verandert ten opzichte van daarvoor dan weet je juist te vertrouwen op jouw hart en kun je verder in plaats van te stagneren.

Mijn vraag aan jou is deze: Wat zou je het aller-allerliefste willen? Doe je dit? Hoe ervaar je dit? Doe je niet wat je het allerliefste zou willen doen? Waarom niet? Vind je dit moeilijk? Kijk dan eens of het e-book wat ik schreef je verder kan helpen: De droom van je leven.

Probeer in ieder geval zo veel en zo vaak mogelijk als het maar kan (en de wet en je beurs het toelaten 😊) om je hart te volgen. Je wordt er blij van. Je wordt er krachtig door. Je leven krijgt de sjeu die het nodig heeft, én jouw wensen maken ineens veel meer kans om te slagen.

Ik wens je alles toe wat jouw hart maar wenst.

Karin

Terug naar blog