Jouw levensdoel>>> en antwoorden

Ik zie heel veel vragen over je levensdoel op internet. Terwijl het eigenlijk een heel simpel ding is. Veel mensen die ik spreek zeggen tegen me: “Ach ja, maar dat doe ik eigenlijk al…” terwijl ik duidelijk weet dat het niet zo is. De meeste mensen zijn tevreden met. Tevreden zijn is een groot goed hoor! Maar als het betekent dat je bij dat wat je werkelijk wil van binnen, de moed hebt opgegeven en nu maar wat rustig mee kabbelt, dan begrijp je dat dat het niet is. Eerlijk zijn ten opzichte van jezelf is het beste wat je kunt doen. Haal eruit wat erin zit! Leef je levensdoel. Ga vandaag nog aan de slag. We starten maar eerst met de vragen:

 

Je levensdoel: Wat is het?

Hoe kom je erachter wat jouw levensdoel is? En wat moet je dan doen?

Heb je wel een levensdoel?

Wat brengt het je als je jouw levensdoel weet?

Anderen raden het je af jouw levensdoel te leven. Wat dien je te doen?

Is jouw levensdoel altijd je werk?

Ondervind ik geen moeilijkheden meer als ik mijn levensdoel weet?

Een levensdoel is toch alleen voor mensen met een missie?

Ik heb alles al geprobeerd om mijn levensdoel te leven. Het lukt niet. Hoe verder?

Word je rijk als je je levensdoel leeft?

In mijn (dag)dromen doe ik iets anders maar in het echt zie ik heel veel beren op de weg. Wat kan ik doen?

Hoe vaak het me inmiddels al is gevraagd, dat doet er eigenlijk niet toe. Maar zo vaak dat ik dacht je te kunnen verblijden met de antwoorden op al deze bovenstaande vragen.

 1. Je levensdoel: Wat is het? Heel simpel het is één (of heel soms meerdere) doelen hebben in je leven. Ik schreef al eerder over het doel in je leven. Het is datgene wat je wil bereiken, wat je richting geeft in je leven. Hoe je wil leven en wat je wil doen.
 2. Heb jij wel een levensdoel? Iedereen heeft een doel in zijn/haar leven. Anders zou het leven geen nut hebben.
 3. Wat brengt het me als ik mijn levensdoel weet? Als je jouw levensdoel weet en je doet er niks mee… dan brengt het je niks. Maar ga je aan de slag met wat je (nu) weet dan brengt het je alles! Je leeft je leven dan met veel meer richting. Doordat je 1 richting opgaat laat je alles wat je afleidt achterwege. Je wordt blij. Helemaal vanbinnen blij. Gewoon omdat je iets doet wat je leuk vind.
 4. Hoe kom ik erachter wat mijn levensdoel is? Bij het leven van je levensdoel (je brengt het ten uitvoer) voel je je heel erg gelukkig. Je wordt er intens blij van. Anders uitgelegd: als je je niet blij voelt, je van dag tot dag voortsleept, je ongelukkig voelt dan kan het zijn dat het leven van je levensdoel je vervulling geeft (als je dit gaat leven dan, hé). Effe daargelaten: Het kan ook zijn dat je deze gevoelens ondervindt doordat je ziek bent. Raadpleeg in geval van ziekte (fysiek of mentaal) een arts. De uiteenzetting die ik hier en elders vermeld vervangen nooit het advies van een arts. Je gelukkig voelen bij dat wat je doet is een uitgangspunt van je levensdoel. Je levensdoel is als een droom die uitkomt. Het is dat waarvan je van binnen weet dit MOET ik doen.
 5. Is je levensdoel altijd je werk? Nee hoor. Je kunt heel goed een levensdoel tot volle uiting leven naast je werk of dagelijkse bezigheden. Vaak is het wel je werk, maar dat hoeft dus niet. Het kan vrijwilligerswerk zijn, een missie, helpen bij van alles en nog wat of bijvoorbeeld het opvoeden van kinderen, mantelzorger zijn, enzovoorts.
 6. Anderen raden me af om mijn levensdoel te leven. Wat kan ik doen? De meesten onder ons zijn opgegroeid met “zo heurt het,” maar dat is niet per sé je levensdoel. Het enige wat je kunt doen is kiezen voor dat wat jij wil.
 7. Ondervind ik geen moeilijkheden meer als ik mijn levensdoel weet? Met weten alleen kom je er niet. Ga je aan de slag met het doel van je leven dan kijk je anders tegen dingen aan. De moeilijkheden zijn vaak obstakels die zorgen dat jij jouw levensdoel nog beter kan doorgronden. Het sterkt je als het ware. Iedereen ondervind moeilijkheden tijdens zijn/haar leven. Dat hoort erbij. Het zorgt dat je leert en groeit.
 8. Wordt je rijk van je levensdoel leven? Rijk in geluk. Rijk in blij zijn. Rijk in jezelf zijn. Het kan dat je geldelijk gewin uit jouw levensdoel haalt, maar dat dient zeker niet je levensdoel-motto te zijn. Er klopt iets niet als je het doet voor de centen. Mag je eraan verdienen? Ja. Maar iemand die mij vertelt dat hij/zij iets doet uit passie, omdat deze niet anders kan, want het is tenslotte zijn/haar levensdoel… Maar me ondertussen een poot uitdraait, een oor aannaait of iets anders wat niet spoort met; die leeft niet zijn levensdoel. Je levensdoel is niet op materialisme gebaseerd.
 9. Een levensdoel is toch alleen voor mensen met een missie? Je levensdoel is je missie! Ik begrijp het wel hoor dat dit een vraag kan zijn. De meeste mensen denken bij een missie hebben aan vredestichters, armoedebestrijders, stichtingen, natuurbeheerders, enzovoorts. Dat kan het allemaal zijn maar dat hoeft niet, hé! Je kunt ook prima een levensdoel hebben waar je in en in gelukkig van wordt zonder dat je een armoedebestrijder bent of voor een goede doelen actie werkt. Bij een levensdoel voelt het als jouw speciale opdracht die je moet uitvoeren.
 10. Ik heb alles al geprobeerd om mijn levensdoel te leven. Het lukt me niet. Hoe verder? Allereerst weet je zeker dat het om jouw levensdoel gaat? Weet je zeker dat dit het is? Als je jouw levensdoel leeft dan vallen dingen op hun plaats. Het zorgt ervoor dat je blij wordt. Het helpt om te sparren met een goede vriend of vriendin die je verder helpt om te zien wat je eventueel mist. Vaak zien we niet wat onze blinde vlek is. Soms wordt een mogelijkheid over het hoofd gezien. Je mag ook kijken of ik je kan helpen. Contact
 11. In mijn (dag)dromen doe ik iets anders maar in het echt zie ik heel veel beren op de weg. Wat kan ik doen? Ik heb een heel praktisch boek geschreven wat helpt om je dromen en je levensdoel te gaan leven. In het boek vertel ik je hoe je jouw levensdoel/droom kunt herkennen. Daarna gaan we stapje voor stapje jouw levensdoel uitwerken. De beren en obstakels op de weg worden besproken. Je groeit als het ware in jouw levensdoel door een droomlijn te maken. De droomlijn helpt je om jouw droom te verwezenlijken. Hoe? Dat leg ik uit in het boek. Jouw droom is jouw levensdoel. Jouw levensdoel is jouw droom die uitkomt. Het enige wat je hoeft te doen is daadwerkelijk aan de slag te gaan.

 

Bestel meteen het boek: De droom van je leven.

 

Leef jouw levensdoel en jouw droom komt uit. De droom van je leven is je levensdoel. Maak je dromen waar. Blijf niet zitten dagdromen! Ga aan de slag met wat jij het liefste wil in je leven.

Mijn missie is je te helpen op je levenspad. Ik hoop je met dit artikel verder te hebben geholpen. Wil je meer weten? Kijk dan rond op de site, of meld je aan voor de gratis magische inspiratiemails. Je ontvangt dan wekelijks een goede tip die je verder helpt.

Terug naar blog