Affirmaties hoe zorg je dat het wel werkt?

Alles over affirmaties maken

Alles wat je MOET weten over affirmaties

Ik affirmeer…

Affirmeren wordt vaak toegepast. Dat is niet voor niks. Want simpel affirmeren brengt dat wat je wil dichterbij. Je bekrachtigd dat wat je wil doordat je een krachtig zinnetje maakt. De herhaling zorgt ervoor dat je het bevestigd. Een affirmatie maakt als het ware een positief spoor aan in je hersenpan. Dit positief spoor zorgt dat jij verandert en daardoor alles om je heen.

Ik heb een vriendin die als ik in mijn angst zit (en ja dat doe ik wel eens) telkens zegt: “Stop daarmee Karin je trekt het verkeerde aan!” even daargelaten dat dit niet werkt… want soms dien je toch gewoon je verhaal kwijt te kunnen. Ze zegt daarna steevast: “Nu meteen het tegenovergestelde denken. Affirmeer iets positiefs. We gaan het ergens anders over hebben.” Dit is niet wat met affirmeren bedoeld wordt.

Dit is waarom affirmeren niet lukt.

Want eigenlijk is mijn vriendin bang dat ik het verkeerde aantrek doordat ik angstig denk. Ze zegt dat ik daarmee moet stoppen. Harstikke lief bedoeld. Maar fout advies. Want:

Om een affirmatie te laten werken dien je het helemaal eens te zijn met die affirmatie.

Ik kan je mededelen dat dat wel werkt.

Affirmeren wordt door velen licht bevonden. Men denkt te weten hoe dat het moet. Want je moet geen MOETEN, WILLEN toepassen en dan is je affirmatie oké. Voorts zeg je het dan een paar keer op en dan zou het moeten werken. En men lacht daarom omdat dat meestal niet werkt.

Tip:

1) Maar ik heb het al eens meer aangekaart: Men geeft “mixed signals” af. Je kunt honderd keer je affirmatie uitspreken, denken en visualiseren. Als jouw signalen niet duidelijk zijn dan gebeurt het niet. Als je pech hebt dan vindt zelfs het tegenovergestelde plaats. In de sleutel tot de bron schrijf ik hoe je mixed signals kunt vermijden en meer. Lees verder

 

 

Ik geef een voorbeeld:

Als ik wil stoppen met roken dan affirmeer ik: Ik Karin ben rookvrij.

Maar als ik van binnen denk: Tja, euh… na deze laatste sigaret.

Dan geef ik een “mixed signal” af.

 

 

Nog een voorbeeld:

Affirmatie: Ik Karin heb veel klanten.

Ik denk van binnen: Ja maar, die komen toch nooit!

Mixed signal, toch?

 

De kunst bij afffirmeren is dat je bij dat wat je van binnen voelt als je de affirmatie uitspreekt je eerst daar naar kijkt. Dus:

Voorbeeld 1>>Je dient jezelf te vragen: Waarom heb ik deze smoes?>> Wat kan ik hieraan doen? Welke affirmatie past hierbij?

Voorbeeld 2 >>Waarom denk ik dat?>> Wat kan ik hieraan doen? Wat zou daar de affirmatie voor zijn?

Soms krijg je als je jezelf vragen stelt veel antwoorden.

Voorbeeld 2>> Antwoorden: Ik ben niet goed genoeg, Ik zit in de verkeerde uithoek van het land, dat wat ik aanbied is niet aantrekkelijk genoeg, Ik heb niet genoeg kennis ( en misschien nog wel meer en andere antwoorden).

Zulke antwoorden en dan affirmeren dat je veel klanten hebt…??!!//? Je doet jezelf wat aan! Mixed signal!

 

*Je dient dus echt te gaan bedenken waarom je jezelf niet goed genoeg vindt.

*Of waarom dat die uithoek vele klanten tegenhouden?

*Je dient genoeg kennis op te doen, of jezelf op waarde (leren) te schatten. Dat wat je aanbied opschalen of tevreden zijn met wat je aan te bieden hebt.

Je kunt hier natuurlijk ook een affirmatie tegen aangooien! Als je maar oplet of je het er helemaal mee eens bent. Het zijn eigen blokkades die je zelf opwerpt waardoor affirmeren niet lukt.

 

Maar je kunt toch wel stoppen met roken en jezelf helpen met affirmaties? Ja dat kan! Maar dan dien je dit wel helemaal te willen! Het probleem is dat roken een verslaving is. Dus het helemaal willen is een stuk lastiger. Roken doet namelijk niet alleen wat met je lijf maar ook iets tussen je oren. Dus smoezen bedenken als je toch ook wil stoppen is een veel voorkomend iets. Dat is hetzelfde met afvallen, stoppen met drinken en andere dingen die verslavend zijn. (raadpleeg een arts de aanbevelingen in dit artikel vervangen nooit het advies van een arts).

Ben het helemaal eens met jouw affirmatie.

 

2) Wat vaak wordt vergeten is dat er geen moet of willen in je affirmatie voorkomt. Dat gezegd hebbende: dus ook geen eis! Niet in hoe je je voelt, hoe je eventueel visualiseert of hoe je het uitspreekt.

3) Ontkenningen passen niet in een affirmatie. Woorden zoals: Niet, niemand, geen, noch, niets en nergens.

4) Een affirmatie zet je in de tegenwoordige tijd. Overal waar het woordje NU aan toegevoegd kan worden is goed. Ook al is dat wat je wil nu nog niet gaande.

Bijvoorbeeld:

Je wil gaan wonen in jouw droomhuis als je jouw oude huis hebt verkocht: Ik woon (nu) in mijn droomhuis.

Je wil die leuke baan bemachtigen: Ik heb (nu) die leuke baan.

 

5) Maak de zin positief. Dat doe je al gauw als je ontkennende woorden achterwege laat maar blijf opletten zodat je jezelf niet gaat saboteren met wat je zegt.

6) Ontdoe je zin van alle uitzonderingen: Ik wil dat… maar dan niet…. en geen…. Houd je zin kort. Het hoeft geen verhaal te worden. Omvat dat wat je wil in krachtige woorden in plaats van: als dit en dat gebeurt, dan wel/niet dat.

Aan de slag:

Stel je wil eigenlijk wel eens een leuke partner aan de haak slaan. Je komt erachter dat het je aan moed ontbreekt om op iemand af te stappen die je leuk vindt. Maar je wil dit: Ik zoek een leuk iemand. Hij/zij moet geen …………….. en ook niet:…………………. Hij/zij mag niemand anders hebben, noch geïnteresseerd zijn in iemand anders. Ook wil ik dat hij/zij …. En nergens….. (even zelf invullen op de stippellijntjes)

Het is duidelijk dat je eerst aan jouw angst dient te werken voordat je überhaupt op iemand af gaat stappen. Je affirmatie zou kunnen zijn:

-Ik ben moedig.

-Ik heb veel zelfvertrouwen.

-Ik kan gemakkelijk iedere uitdaging aan.

Of bedenk iets wat jij beter vindt passen.

 

Gebruik de volgende formule als je een zin hebt die je aanpast tot een affirmatie:

*Schrijf eerst op wat je allemaal wenst.

*Heb je blokkades? Mixed signals? Begin dan daarmee in een affirmatie.

*Filter jouw zin langs punt 2 t/m 6 en je zin is klaar om te affirmeren. Soms heb je dan helemaal geen zin meer over😊. Maar drie woorden is ook een zin.

*Zeg je naam erbij op. Ik…………(je naam) dan je affirmatie.

*Maak je affirmatiezin niet te lang.

 

Even terug naar het voorbeeld. De affirmatie zou kunnen worden:

Ik…………..(je naam) heb een leuke partner.

Ik……………(je naam) heb een leuke partner die er helemaal voor mij is.

Ik……………(je naam) heb een leuke partner. Wij hebben het heel fijn samen.

 

Het werkt doordat jij jezelf een positieve zelfsuggestie doet. Het verandert jouw visie over jezelf en alles om je heen. Daardoor trek je dat aan wat je affirmeert.

Het maakt niet uit wat je wenst. Zolang je het maar volgens bovenstaande principes uitvoert.

Zeg vervolgens jouw affirmatie zo vaak als je kunt op. Sommigen schrijven hun affirmatie op briefjes die ze dan overal in huis opplakken. Soms zelfs in de auto of op het werk.

Ik wens je veel succes: Je hebt succes. Zeg : "IK....( je naam) heb succes."

Groet Karin

p.s,

Heb jij een droom? Doe dan de gratis droomquiz en kijk wat je nodig hebt om jouw dromen te manifesteren.

De informatie uit dit stuk heb ik geleerd van een vriendin. Zij las veel boeken van Louise Hay.

Terug naar blog