Dankbaar zijn lost veel op.

Valt het je wel eens op dat veel mensen ontevreden zijn?

Ze krijgen iets en het eerste wat ze zeggen is: “Is dit alles?”

Sommigen zeggen helemaal niets als ze iets krijgen, ze vinden het heel normaal alsof het hen toekomt. Zo zijn er ook velen die de hele dag met een vermoeide blik of een letterlijk zuur gezicht rond lopen… Als je daar iets van zegt dan krijg je als antwoord iets als: “Zo, zit m’n gezicht het gemakkelijkst.”

Maar is dat wel zo? Ik vind het best hoor. Een ieder dient te doen wat hij/zij zelf het beste vindt. Maar ontevreden draagt zó niet bij aan liefdevol door het leven gaan. Het is de start van menig ruzie of de overtreffende trap van ruzie; haat.

Ik wil hiermee niet zeggen dat je nooit ontevreden mag zijn en je alles maar moet laten welgevallen. Juist niet! Maar als je ontevreden ergens over bent doe er dan alsjeblieft alles aan om te zorgen dat je wel tevreden bent over iets. Want ontevreden zijn leidt tot die diepe groeven in je gezicht die je maar moeilijk meer kan verbloemen als het een patroon is geworden in je leven.

Het is een beetje de tand destijds. Tegenwoordig wil men alsmaar meer en als dat niet voor je is weggelegd dan zit men in zak en as. Meer is niet altijd beter! Een groter huis moet ook gepoetst worden en een grote auto kost liters brandstof.

Heb jij reden om ontevreden te zijn? Probeer dan dit gevoel te erkennen en daarna los te laten want het vreet je vanbinnen helemaal op. Het laat geen ruimte meer over om tevreden te zijn. Want iedere keer als er dan wat tegenzit dan is het een bewijs dat alles en iedereen tegen je is waardoor je alsmaar meer ontevreden achter blijft. Leer over onvoorwaardelijke liefde: Opleiding Spirituele Magiër.

*Het helpt als je vaker dankbaar bent. Zeg in plaats van: “Is dit alles?/ Goh, wat fijn.” Je kunt er bijvoorbeeld ook nog iets persoonlijks achteraan plakken: “Goh, wat fijn dat je aan me dacht. OF Goh, wat fijn wat is dit heerlijk…”

*Dankbaar zijn schept nieuwe pure energie. Ben dankbaar voor alles (zonder er een dagtaak aan te hebben) en er ontstaat heldere energie. Ben eens dankbaar voor de bloemen, een lekkere kop koffie (ook al heb je ‘m zelf gezet), de zon, de regen, je auto, een glimlach of een gebaar.

*Zeg eens vaker dank je wel tegen iemand. Ook al heb je veel voor die ander gedaan of is het heel normaal dat iemand iets voor je deed. Je ziet dat dit vaak bij familie, partners of tussen ouders en kinderen, achterwege wordt gelaten.

*Heeft iemand je iets aangedaan? Laat het los als je zover bent. Verwerk het en ga daarna op onderzoek uit hoe je dit in de toekomst kan voorkomen (voor jezelf! Dus niet wat die ander dient te ondernemen).

Hier wil ik wel even bij stil staan… Ik zie en hoor om me heen vaak spirituele mensen zeggen als ze iets overkomt: “Dank je wel voor de les.” Ze zeggen dat als ze iets naars overkomt en dan zeggen ze daarna dat het klaar is en ze er niets meer mee hoeven. Dat kan, hoor. Het is prima om te bedanken voor de les maar de les dien je wel te leren. Dus je zal actief iets dienen te doen waaruit blijkt dat je de les geleerd hebt.

Soms heeft iemand je iets aangedaan en dien je te leren dat je je grenzen aangeeft, of misschien wel dat je hard dient weg te lopen, of … dit is voor een ieder anders natuurlijk. We zijn ook allemaal anders. Pas als je zover bent dat je hier kan en naar wil kijken bij jezelf en er een antwoord op hebt gevonden kun je zeggen: “Dank je wel voor de les.”

Gelijken trekken gelijken aan. Als jij dankbaar bent krijg je dankbaarheid. Dankbaarheid leidt tot tevreden zijn. Tevreden zijn tot meer liefde. Liefde hebben we allemaal nodig. Probeer het eens: Ben de gehele dag, of een uur lang dankbaar én je zult zien dat je dat vaker gaat doen want de wisselwerking zal je duidelijk waarnemen.

Dank je wel voor het lezen van deze blog.